Ar perkame kokybiškus ledus?

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Atėjus vasarai, ypač karštomis dienomis, atsigaivinti bandome ne tik gaiviaisiais gėrimais, ledais. Tačiau ar iš gausybės pasiūlymų sugebame išsirinkti kokybišką prekę? Galbūt tai padaryti padės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistų patarimai.

Maisto sauga besirūpinanti tarnyba informuoja, kad nuo šių metų įsigaliojo nauji reikalavimai valgomiesiems pieniškiems ledams, kurių sudėtyje yra pieno riebalų ir baltymų. Anksčiau į juos buvo galima dėti augalinių riebalų, o įsigaliojus naujam teisės aktui, šių rūšių leduose pieno riebalų negalima keisti jokiais augalinių riebalų mišiniais. Vienas pagrindinių tokių ledų komponentų turi būti saldi, šviežia grietinėlė.
Vartotojai gali pasirinkti valgomuosius ledus pagal jų pavadinimą. Jei ženklinimo etiketėse užrašyta „pieniški“, „grietininiai“ ar plombyras, vadinasi, tai riebūs ledai, pagaminti tik iš pieno riebalų ir baltymų. Tie, kurių sudėtyje yra šokolado ar jo sudedamųjų dalių, vadinami „šokoladiniais“.

Daugiau patarimų – „Santarvės“ laikraštyje.

One Reply to “Ar perkame kokybiškus ledus?”

  1. Vardas (privalomas) parašė:

    Manau,ne! Nepalyginsi su ledais pries 40 metu!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*