Reklama

Gyvenimas | 2018-09-14 14:09 | Autorius:
Versija spausdinimui

Kai miškuose pilna grybų ir dar galima rasti sezoninių uogų(0)

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisiais ryžiais ir voveraičių padažu. Organizatorių nuot

Šį šeštadienį ir vėl šmaikštieji virtuvės profesionalai pakvies ne tik linksmai bet ir naudingai praleisti rytą. Kai miškuose pilna grybų ir dar soduose galima rasti įvairiausių gerybių, neretai šeimininkėms tampa didžiuliu iššūkiu, ką įdomesnio sugalvoti pagaminti.
Gian Luca šioje laidoje pagamins gilias tradicijas turintį prancūzišką patiekalą – antienos confit, bei pagardins jį lietuviškų miškų gėrybėmis – voveraitėmis. Jis paragins lietuvius mažiau bambėti apie savo šalį, nes joje jie gali laisvai grybauti, kai tuo tarpu Italijoje privaloma gauti leidimą.
Saldžioji laidos dalis bus skirta profesionalaus konditerio improvizacijai sezoninių uogų tema. Ali pagamins taurinį sluoksniuotą desertą su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais bei paragins nebijoti eksperimentuoti ir naudoti uogas, kokios tuo metu yra prieinamos.
Kodėl grietinėlę reikia pilti padažo gaminimo pabaigoje, koks konditerinis efektas patinka beveik visiems smaližiams ir daug kitų virtuvės paslapčių – šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“! per TV3!

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu

Reikės:
• 4 antienos kulšelių
• 1 valg. š. druskos
• 0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
• 1 valg. š. skysto medaus
• 3 valg. š. sojos padažo
• Ypač tyro alyvuogių aliejaus
• Pundelio šviežio čiobrelio šakelių
• 250 g juodųjų ryžių
• 250 g šviežių voveraičių
• 150 g grietinėlės
• 1 nuluptos česnako skiltelės
• Žiupsnelio persilado (petražolių, česnakų ir jūros druskos mišinio) prieskonių

Druską bei pipirus sumaišyti su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei gautu mišiniu įtrinti antienos kulšeles. Palikti jas kelioms valandoms pasimarinuoti, o geriausia tai padaryti iš vakaro.
Į troškintuvą sudėti pasimarinavusias antienos kulšeles, gausiai apiberti čiobrelio šakelėmis ir užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų. Uždengti ir troškinti iki 120°C įkaitintoje orkaitėje 3 valandas. Išsitroškinusias kulšeles padėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir aptepti medaus bei sojos mišiniu. Vėl įdėti į iki 220°C įkaitintą orkaitę bei kepti apie 5 minutes grilio rėžimu.
Pasūdytame vandenyje išvirti juoduosius ryžius (užtrunka apie 20 minučių).
Po tekančiu vandeniu nuplauti voveraites, nusausinti ir susmulkinti. Keptuvėje įkaitinti šlakelį alyvuogių aliejaus, įdėti nuluptą česnako skiltelę ir įberti persilado prieskonių, pamaišyti bei sudėti voveraites. Pakepinti ant aukštos kaitros. |Pabaigoje supilti greitinėlę, permaišyti ir nukelti nuo kaitros.
Antienos kulšeles patiekti su juodaisiais ryžiais ir užpilti voveraičių padažu.

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Karamelizuotiems trupiniams reikės:
• 200 g kubeliais pjaustyto šalto sviesto
• 200 g rudojo cukraus
• 200 g miltų
• 100 g pieninio šokolado

Kremui reikės:
• 250 g maskarponės sūrio
• 150 g riebios grietinėlės
• 1 arb. š. vanilinio cukraus
• 2 arb. š. cukraus pudros
• 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės

Uogų sluoksniui reikės:
• 500 g šviežių braškių
• 200 g šviežių aviečių
• 200 g šviežių šilauogių
• 0,5 žaliosios citrinos (laimo) žievelės
• 2 valg. š. brendžio arba konjako
• 1 valg. š. alyvuogių aliejaus

Papuošimui reikės:
• Kelių žiupsnelių natūralios kakavos miltelių

Geriausia tešlą išmaišyti virtuvinio kombaino pagalba, bet galima išminkyti ir rankomis, tik ilgiau užtruks, nes minkyti reikia, kol neliks gumulėlių.
Į indą suberti cukrų, miltus ir sudėti šalto sviesto kubelius. Minkyti iki birių bei smulkių trupinių masės. Masę 2–3 cm storio sluoksniu iškloti ant maistinės plevelės, suvynioti ir įdėti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
Sustingusią masę sutarkuoti per burokinę tarką ant kepimo popieriumi išklotos skardos, paskleisti po visą paviršių ir apibarstyti pieninio šokolado smulkiais gabaliukais. Kepti apie 10 minučių iki 170°C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią masę atvėsinti ir sutrupinti smulkiais gabaliukais.
Į gilų dubenį sudėti maskarponę bei suberti cukraus produktus. Išmaišyti ir elektrinio rankinio plakiklio pagalba iš lėto plakti bei po truputį supilti giretinėlę. Plakti iki purios masės.
Braškes supjaustyti ir suberti i dubenį. Taip pat suberti kitas turimas uogas, įpilti brendžio ir aliejaus šlakelį. Įtarkuoti žaliosios citrinos žievelės ir išmaišyti.
Desertinėse taurėse sluoksniuoti uogas, kremą, vėl uogas, kremą ir ant viršaus užberti karamelizuotų trupinių.
Deserto paviršių galima per sietelį apibarstyti natūralios kakavos milteliais.

Skanaus!

Parengta pagal TV3 pranešimą

Griežtai draudžiama santarvė.lt paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Paskutiniai komentaraivisi komentarai

Nėra komentarų. Būk pirmas parašęs!

Tavo komentaras

*

Už šmeižiančius, asmens garbę ir orumą įžeidžiančius, tautinę ar kitokią neapykantą skatinančius komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie įstatymų nustatyta tvarka gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Informuojame, kad parašius komentarą būtina įvesti saugos kodą, kuris pateikiamas ryškesnėmis raidėmis. santarvė.lt pasilieka teisę šalinti skaitytojų komentarus, nesusijusius su straipsnio tema, įžeidžiančius bei šmeižiančius asmenis arba reklamuojančius komercines organizacijas.

Populiariausios paieškos frazės: avarija, Buy, Cheap, futbolas, gaisras, krepšinis, nuomonė, nuomonės, Online, orai, Order, paroda, Pills, policija, Purchase, savaitės tema, Seda, Seimas, skaitytojo naujiena, smurtas, sodininko skiltis, sveikata, vagystė, Viekšniai, šisbeitauskas. reklama, Mažeikiai, Mažeikių rajonas, mazeikiuose, santarve, mokinių registras, tatuiruotes, medaus kaina, mazeikiu darbo birza, auksinis usas, mažeikiuose, kalediniai papuosimai, mano sparnai, parkinsono liga, tattoo ant rankos, amandas paulauskas, vytautas lalasstorosios zarnos vezys, danieliaiskydliaukes vezys, filomena taunytė, logopedai, pieno tyrimai zemaitijos pienas, biodujos.