***SANTARVĖS virtuvėlė:*** receptą siūlo skaitytojai

Pyragas su rikota ir obuoliais. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Pyragas su rikota ir obuoliais

Tešlai:
350 g miltų
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
2 nubraukti arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarui:
250 g rikotos (ricotta) sūrio
2 nedidelių kiaušinių
70 g cukraus (rikotai)
pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
3–4 vidutinio dydžio alyviniai obuoliai
2–3 šaukštai cukraus
migdolo plokštelių

Paruošimas:

Miltus, sviestą, cukrų, kepimo miltelius sutriname rankomis, kad gautųsi trupiniai.
Tarkuotus obuolius sumaišome su cukrumi (2–3 šaukštais arba pagal skonį), migdolų plokštelėmis. Rikotą sumaišome su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi.
Kepimo skardą patepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi ir sluoksniuojame: beriame dalį trupinių, dedame obuolių, vėl beriame trupinių, dedame rikotos sluoksnį, užbaigiame trupinių sluoksniu.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.

P. S. Rikotos sūrį galima keisti paprasta pertrinta varške.

Raimonda

Pyragas su rikota ir obuoliais. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*