***SANTARVĖS virtuvėlė:*** receptą siūlo skaitytojai

„Šis pyragas seniai keptas, pamirštas ir vėl naujai atrastas… Jis nuostabus, kepkit, tikrai nesigailėsit, kas mėgstat varškę…“ – sako Jolanta Muniuvienė.

Kakavinis varškės pyragas

Skaitytojos siūlomas varškės pyragas. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Tešlai:
300 g miltų, 200 g cukraus, 200 g sviesto, 2 valg. šaukštai kakavos, arb. šaukštelis kepimo miltelių, kiaušinis.
Varškės įdarui:
500 g varškės, 100 g cukraus, 170 g grietinės, 50 g krakmolo, 4 kiaušiniai, nutarkuotos citrinos žievelės.

Sviestą ištirpinti. Jam ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir plakti, kol cukrus ištirps. Suberti persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos.
Gautą tešlą padalinti į dvi maždaug lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldiklį.

Tuo metu paruošti pyrago įdarą. Varškę su grietine pertrinti iki vientisos masės, sudėti krakmolą ir gerai išmaišyti.
Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus plakti su cukrumi, kol cukrus ištirps. Trynius sumaišyti su varške ir tada įmaišyti plaktus baltymus, sudėti citrinos žievelę.
Dar kartą gerai permaišyti.
Vieną tešlos dalį sutarkuoti „burokine“ tarka į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš naudojau apvalią, 26 cm dydžio).
Tuomet tolygiai užpilti varškės įdarą, o ant viršaus – užtarkuoti antrąją dalį tešlos. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra…

Kiekvieną penktadienį redakcijoje dirbantys kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*