***SANTARVĖS virtuvėlė:*** receptą siūlo skaitytojai

Varškės sūris. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Sveiki, aš negaliu atsidžiaugti, kad jūs atidarėte SANTARVĖS virtuvėlę, kaip smagu, kad aš galiu savo receptais dalintis su visais… Kažkada net buvo kilusi idėja jums parašyti ir pasiūlyti atidaryti receptų skyrelį… Bet taip ir neišdrįsau…
Taigi šį kartą siūlau pasigaminti varškės sūrį. Laiko ir sąnaudų nedaug, o rezultatas išeina puikus.
Jolanta

5 kiaušiniai (L dydžio)
1 valg. šaukštas druskos
400 g grietinės
2 litrai pieno
1 arb. šaukštelis kmynų

Išplakti kiaušinius, įmaišyti grietinę, druską ir dar kartą gerai perplakti. Užvirinti pieną ir maišant šluotele iš lėto pilti grietinės ir kiaušinių mišinį.
Maišyti nesustojant apie 5 min., kol susidarys varškės gabalėliai.
Į kiaurasamtį patiesti sulankstytą marlę ir supilti visą masę, palikti nuvarvėti apie 30 min. Tada dėti sūrį ant lentelės ir paslėgti sunkesniu daiktu – taip laikyti apie 5 val.
Po to dar dviem valandom dėti į šaldytuvą ir skanauti.

Kiekvieną penktadienį redakcijoje dirbantys kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.

Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*