***SANTARVĖS virtuvėlė:*** receptą siūlo skaitytojai

0-nuo.jpg

Pyragas su kriaušėmis. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Pyragas su kriaušėmis. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Labai mėgstu pavartyti kulinarines knygas, stengiuosi vis ką naujo iš jų pagaminti… Šį kartą siūlau pagal knygą mano gaminamą pyragą su kriaušėmis.
Pyragas visai nesudėtingas, bet labai skanus, purus ir kvepiantis… Jį lengvai pagamins net nepatyrusi šeimininkė… Skanaus!
Jolanta

100 g juodojo šokolado, 75 g sviesto, 6 kriaušės, 3 kiaušiniai (L dydžio), 75 g cukraus, 50 g grietinės, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, 100 g miltų, cukraus pudros apibarstymui.

Šokoladą ištirpinti kartu su sviestu karšto vandens vonelėje. Kiaušinius išplakti plaktuvu kartu su cukrumi, įmaišyti grietinę ir tirpintą šokoladą, išmaišyti.
Sudėti persijotus miltus ir kepimo miltelius, tešlą dar sykį gerai išmaišyti ir supilti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Sudėti prieskonių sirupe išvirtas kriaušes ir kepti apie 20 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Iškepusį pyragą atvėsinti ir apibarstyti pudra.

Prieskonių sirupui
500 ml vandens (arba baltojo vyno), 200 g cukraus, truputis vanilės, cinamono žievelė, keli gvazdikėliai, vienos citrinos sultys ir nutarkuota žievelė.

Kriaušes nulupti ir pavirti sirupe apie penkiolika minučių. Pyragas labai minkštas, purus ir drėgnas… O jau kvepia kaip skaniai…
Į pyrago tešlą aš įlašinu keletą lašų migdolų esencijos…

Kiekvieną penktadienį redakcijoje dirbantys kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

4 Replies to “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** receptą siūlo skaitytojai”

  1. Kristina says:

    bet kaip skaniai atrodo!!! mmmm….

  2. neringa says:

    O kazi ar galima butu bandyti su kitokiais vaisiais?

  3. jolanta. says:

    obuoliai čia irgi tiktų…

  4. ji says:

    tik obuoliai turbūt rūgštumo labiau duotų

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

scroll to top