3 nekasdieniški keptos anties receptai

Nuotr. iš redakcijos archyvo

Kepti antį paprastai susiruošiame ypatingų švenčių progomis, todėl norisi, jog patiekalas būtų išties nekasdieniškas, gardus ir nepamirštamas. Kad tai pavyktų, pirmiausia reikia nusipirkti šviežią ir kokybišką paukštieną. Na, o tuomet belieka išsirinkti tinkamą paruošimo būdą. Tik geras receptas garantuos patiekalo sėkmę. Toliau pateikiami trys unikalūs keptos anties receptai, kurie pagelbės jums bet kokios šventės metu.

Kepta antis su medumi ir apelsinais

Šiam patiekalui jums reikės pasirinkto svorio anties, dviejų didelių apelsinų, dešimties bulvių, dviejų galvučių česnako, žiupsnelio čiobrelių ir 120 gramų medaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180º C. Antį įtrinkite druska. Paimkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies kepkite paukštį beveik arba visai be riebalų, o išsiskyrusius riebalus vėliau nupilkite. Galiausiai antį trumpai pakepkite ant didesnės ugnies, kol paukščio skūrelė apskrus ir pagels. Perkelkite antį į kepimo skardą ir 10-15 minučių kepkite. Tuo tarpu keptuvėje tirpinkite medų, supilkite išspaustas apelsinų sultis, galiausiai sudėkite prieskonius ir česnakus. Taip pat sudėkite anksčiau apvirtas bulves, galite pridėti apelsino minkštimo. Kepinkite viską tol, kol masė pasidarys šiek tiek vienalytė. Ištraukite iš orkaitės antį ir apipilkite paruoštu padažu. Grąžinite viską į orkaitę ir kepkite iki paukštiena bus minkšta.

Traškios antienos kepsnys su abrikosais ir slyvomis

Patiekalui pasirinkite norimo dydžio antį, įsigykite džiovintų arba šviežių abrikosų bei slyvų. Marinatui reikės šiek tiek acto, anyžių, ryžių vyno, druskos, sojų padažo, patiekalo serviravimui galite naudoti salotų lapus. Dubenyje sumaišykite anyžius, actą, ryžių vyną, druską ir sojų padažą. Pamerkite antį į šį marinatą, ir palaikykite ją uždengtame dubenyje bent 20 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 200º C. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepinkite antį, kad apskrustų odelė. Tuomet perkelkite paukštieną į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių. Galiausiai prieš kepimo pabaigą sudėkite į kepimo skardą džiovintus arba šviežius vaisius. Prie tokiu būdu paruoštos anties galima derinti ir keptas saldžiąsias arba tradicines bulves, o vaisius galima kepinti keptuvėje ir paruošti iš jų padažą, jei bijote, kad paukštiena bus pernelyg sausa.

Kinietiška barbekiu antis

Jums reikės pageidaujamo svorio anties, šaukštelio hoisin padažo, sojų padažo, trijų šaukštelių medaus, mangų, apelsinų sulčių. Supjaustykite antį į mažesnius gabalėlius. Sudėkite mėsą į kiaurasamtį ir keletą kartų nuplikykite karštu vandeniu, kad išsiskirtų riebalai. Nusausinkite antieną ir apšlakstykite ją hoisin padažu. Tuomet galite perkelti mėsos gabalėlius ant iš anksto įkūrentos kepsninės grotelių. Į keptuvę įsipilkite šiek tiek vandens, supilkite sojų padažą, sudėkite medų ir viską šiek tiek pavirkite. Keletą kartų šlakstykite kepančią antį šiuo padažu surinkdami nuvarvėjusį padažą inde. Tuomet kepkite ant žarijų antį tol, kol ji gerai apdžius ir jos odelė atrodys tamsi ir sausa. Likusį sojų padažą su medumi sudėkite į keptuvę, pridėkite mangų gabalėlių, supilkite apelsinų sultis ir kepinkite, kol gausis vientisas padažas. Jei paukštiena būtų pernelyg sausa, galima ją šlakstyti sezamų aliejumi. Prie šio patiekalo tinka įvairios egzotiškos arba tradicinės lietuviškos daržovės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*