***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ:*** Kiauliena, įdaryta džiovintais obuoliais

Jei laukiate svečių ar norite šeimą pamaloninti įvairesniais pietumis, išbandykite šį receptą.

Reikės: 0,5 kg kiaulienos nugarinės arba kumpio išpjovos, dviejų saujų džiovintų obuolių, didelio svogūno, pipirų, druskos, sviesto, riebalų, miltų.

Paruošimas: mėsą reikia supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, aštriu peiliu šiek tiek pamušti, apibarstyti prieskoniais.
Obuolius valandai užpilti verdančiu vandeniu, paskui nuspausti, supjaustyti.
Svogūnus perpjauti pusiau, supjaustyti žiedeliais ir kepinti svieste.
Sudėti supjaustytus obuolius ir dar pakepinus atvėsinti.
Ant kiekvieno griežinėlio dėti po šaukštą džiovintų obuolių įdaro. Mėsos griežinėlius susukti į volelį, kraštus patepti kiaušinio baltymu, apvolioti miltais ir kepti riebaluose iš abiejų pusių.
Tiekti su daug svogūnų, pakepintų riebaluose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto