***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ:*** Patobulintas keptas kiaušinis

Mėgstate keptą kiaušinį? Siūlome variantų, kaip jį išsikepti įdomiau.

1 variantas. Paimkite didelį svogūną, supjaustykite plonais žiedais. Du ar tris stambiausius žiedus  (priklausomai nuo to, kiek kiaušinių kepsite) atskirai sudėkite į įkaitintą keptuvę, kepkite juos aliejuje ar svieste, kol suminkštės.
Į kiekvieną žiedą įmuškite po kiaušinį – pasūdykite, jei mėgstate, pagardinkite prieskoniais.
Iškepti kiaušiniai bus apvalūs, nes turi „bortą“ – apskritimą iš svogūno.

2 variantas.  Tą patį padarykite su raudona ar žalia paprika – supjaustykite žiedais. Apkepkite didžiausius žiedus keptuvėje, įmuškite į kiekvieną po kiaušinį.

Jei prisimenate vaikų pamėgtą „pirato akį“ – kai kiaušinis įmušamas į skylę, išpjautą duonos riekutėje, ir iškepamas, galite patys iš įvairių produktų sukurti gražios ir įdomios kiaušinienės formeles. Kai kas siūlo paimti dešrelę, įpjauti ją beveik iki galo, tik neperpjauti visai, išversti ir sujungti mediniu dantų krapštuku ar sumuštinių smeigtuku. Iš dešrelės sukonstruotas rėmas bus širdelės formos – gražiau ir skaniau valgyti. Ypač vaikams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto