***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ:*** Tarkuotų bulvių apkepas su kopūstais

Patiekalas gali tikti ir tiems, kurie vengia mėsos, ir tiems, kurie nesilaiko pasninko – viskas priklausys nuo ingredientų.

Reikės: 15 žalių bulvių, 5 virtų bulvių, 2 šaukštų miltų, kiaušinio, druskos, pipirų, dubenėlio raugintų kopūstų, svogūno, riebalų.

Paruošimas: žalias bulves reikia sutarkuoti ir truputėlį nuspausti, kad masė nebūtų skysta. Įdėti virtų sugrūstų bulvių, įmušti kiaušinį, įberti miltų, druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
Į riebalais išteptą skardą dėti sluoksnį bulvių masės, ant jos – troškintus su svogūnu ir riebalais kopūstus ir vėl bulvių masę. Viršutinis bulvių sluoksnis turi būti plonesnis už apatinį.
Į bulvių masę galima dėti smulkinto kumpio, sūrio, grybų, rūkytos dešros, įvairesnių prieskonių. Aplieti riebalais ir orkaitėje kepti apie valandą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto