Naujienos pagal žymą: "receptai"

Mindaugo karūnavimo puota: šiais laikais taip valgyti gali kiekvienas

Mindaugo karūnavimo puota: šiais laikais taip valgyti gali kiekvienas

| | Autorius:

Pirmasis ir vienintelis Lietuvos karalius Mindaugas buvo karūnuotas prieš šimtus metų, tačiau jau tuomet iškilmingų progų metu buvo rengiamos puotos ir stalai lūžo nuo to, ką tuo metu buvo galima pagaminti. Istorikas Rimvydas Laužikas sako, kad anuomet daržovių beveik nebuvo […]

Vasaros piknikas įmanomas ir be šašlykų:

Vasaros piknikas įmanomas ir be šašlykų:

| | Autorius:

Grilis – niekada neišsemiama vasaros tema, o jame kepti patiekalai – net ir patys paprasčiausi visuomet priverčia aikčioti iš nuostabos. Nors dažniausiai vasaros iškyla žmonėms asocijuojasi su gardžiu šašlykų dūmu, tačiau žuvies paruošimas čirškinimui kepsninėje gali būti patogesnis variantas. Išsikepti […]

Velykų kepiniai kitaip

Velykų kepiniai kitaip

| | Autorius:

Šv. Velykos – didžioji gamtos pabudimo ir pavasarinių linksmybių šventė. Daugelis namų šeimininkių sutiks, kad pagrindinis šventinio stalo simbolis – margutis, gyvybės pradžios simbolis, tačiau nemažiau svarbūs ir tradiciniai mieliniai kepiniai. Vis tik, jei šįkart norėtumėte paįvairinti tradicinį Velykų stalą, […]

Sveikuoliški užtepėlių receptai

Sveikuoliški užtepėlių receptai

| | Autorius:

Pasitinkant Velykų šventę dažnas ima laužyti galvą, ką gi šįmet patiekti ant šventinio stalo. Margučiai – žinoma, bet su kuo juos valgyti, kad būtų skanu ir sveika? Maisto gaminimo ekspertas Aidas Poleninas sako, kad idėjų, kuo pakeisti įprastą kiaušinių ir […]

Šių metų blynų tendencijos: netikėti žymių moterų receptai Užgavėnių stalui

Šių metų blynų tendencijos: netikėti žymių moterų receptai Užgavėnių stalui

| | Autorius:

Ryt – Užgavėnės, kurios primena apie svarbiausią pavasario sutiktuvių patiekalą – blynus. Blynai šiandien išgyvena tikrą renesansą – kartu su ilgųjų pusryčių kultūros populiarėjimu, šis patiekalas grįžta į daugelio mėgstamiausiųjų patiekalų sąrašus. Tad kokios blynų mados dominuos šiemet? „Malsenos“ organizuotose […]

Sumuštinis – sveikatai palankus užkandis?

Sumuštinis – sveikatai palankus užkandis?

| | Autorius:

Ar sumuštinis gali būti sveikatai palankus užkandis? Anot sveikos mitybos specialistės, el. knygos „Šeimos mitybos gidas“ autorės Ramintos Bogušienės – taip, jei jis pagamintas iš kokybiškų, mūsų organizmui naudingų ir tinkamų produktų. Specialistė dalijasi patarimais apie tai, kaip teisingai pasirinkti […]

Sausainių dienai – trys įdomūs receptai

Sausainių dienai – trys įdomūs receptai

| | Autorius:

Gruodžio 4-oji – sausainių diena, simboliškai minima kone visame pasaulyje. Ją pažymėti, panašu, mėgsta ir lietuviai: prekybininkų duomenys rodo, kad skirtingų sausainių paklausa šalyje sparčiai auga, todėl pastebimai plečiasi ir jų pasiūla. Be abejonės, nors dauguma sausainių mėgėjų linkę šių […]

Moliūgas: norite kepsnio ar saldainio?

Moliūgas: norite kepsnio ar saldainio?

| | Autorius:

Moliūgas turtingas vitaminų ir mineralinių medžiagų, jis turi daug pektino, kuris padeda iš organizmo pašalinti cholesterolį, veikia kaip diuretikas – varo iš organizmo skysčius. Moliūgui galima suteikti įvairaus skonio. Atitinkamai troškinant ar kepant, moliūgas bus panašus į mėsišką patiekalą. Pridėjus, […]

Sutikite Kalėdas kitaip: žymus šefas patarė, kaip atrasti italų virtuvę

Sutikite Kalėdas kitaip: žymus šefas patarė, kaip atrasti italų virtuvę

| | Autorius:

Lietuvoje žymus italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco juokaudamas teigia, kad lietuviai negalėtų įveikti tikros itališkos Kalėdų maisto puotos: „Bet koks lietuvis gautų tikrą maisto šoką“! Tačiau jis mielai dalijasi patarimais, kaip ilgametes tradicijas puoselėjanti italų virtuvė galėtų įnešti naujų […]

Kepiniai, kurių skonis nustebins

Kepiniai, kurių skonis nustebins

| | Autorius:

„Maximos“ maisto gamybos skyriaus vystymo vadovas Aidas Poleninas siūlo išbandyti 3 pyragų receptus: be gliuteno, be cukraus ir aguonų tortą. Abrikosų ir migdolų tarta Reikės: 60 g tirpinto sviesto, 30 g cukraus pudros, 180 g maltų migdolų miltų, 3 didelių […]

„Greita“ sriuba ir „greitas“ tortas

„Greita“ sriuba ir „greitas“ tortas

| | Autorius:

Televizijos laidos „Gardu Gardu!“ vedėjai siūlo pasigaminti puikią grybų sriubą tiesiog keptuvėje ir pateikia lazdyno riešutų morenginio torto su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis receptą. Miško grybų sriuba Sriubai reikės: • 4 baravykų • 3 saujų voveraičių • 1 saliero […]

Du receptai: antienos krūtinėlė ir „Tiramisu“

Du receptai: antienos krūtinėlė ir „Tiramisu“

| | Autorius:

Pirmąjį spalio šeštadienį televizijos laidoje „Gardu Gardu!“ Ali pagamins pagrindinį patiekalą pagal savo sukurtą ir šeimos pamėgtą receptą. Receptas gimė tada, kai jis norėjo greitai bei sveikai pamaitinti savo sūnų, grįžusį iš darželio, ir liko nustebęs, kad sūnus su pasigardžiavimu […]

Virtuvės profesionalai padės „naikinti“ rudens gėrybes

Virtuvės profesionalai padės „naikinti“ rudens gėrybes

| | Autorius:

Paskutiniam rugsėjo šeštadieniui temperamentingieji „Gardu Gardu!“ laidos vedėjai paruošė linksmą laidą apie tai, kaip jiems sekasi kartu mokytis taisyklingos lietuvių kalbos, na ir, žinoma, kaip skaniai apmažinti po karštos vasaros gausiai užgriuvusias daržo bei sodo gėrybes. Viską sužinosite šį šeštadienį […]

Pyragų receptai, kurie sušildys ir namus

Pyragų receptai, kurie sušildys ir namus

| | Autorius:

Geras filmas ar knyga, garuojantis puodelis arbatos ir nuostabaus skonio pyragas. Argi tai neskamba jaukiai ir šiltai? Artėjant vėsesniems orams, pripildykite savo namus šviežiai kepto pyrago kvapu ir palepinkite kepiniais savo šeimą bei draugus. „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas […]

Kai miškuose pilna grybų ir dar galima rasti sezoninių uogų

Kai miškuose pilna grybų ir dar galima rasti sezoninių uogų

| | Autorius:

Šį šeštadienį ir vėl šmaikštieji virtuvės profesionalai pakvies ne tik linksmai bet ir naudingai praleisti rytą. Kai miškuose pilna grybų ir dar soduose galima rasti įvairiausių gerybių, neretai šeimininkėms tampa didžiuliu iššūkiu, ką įdomesnio sugalvoti pagaminti. Gian Luca šioje laidoje […]

„Keturių rankų darbas“ sugrįžta!Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

„Keturių rankų darbas“ sugrįžta!Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

| | Autorius:

Jau šį šeštadienį charizmatiškasis duetas: profesionalus virtuvės šefas ir lietuvių kalbos perliukais pagarsėjęs italas Gian Luca Demarco bei modernios konditerijos pradininkas Lietuvoje ir žiūrovių numylėtinis Ali Gadžijevas sugrįžta! Kulinarinė laidos dalis, prie kurios vairo stos Gian Luca, bus skirta jau […]

Lietuviai suvalgo vis daugiau bulvių: ką iš jų gamina kitos šalys?

Lietuviai suvalgo vis daugiau bulvių: ką iš jų gamina kitos šalys?

| | Autorius:

Bulvė – nuo seno lietuvių mylima daržovė. Šeimininkių virtuvėje šios naudojamos ne tik pagrindiniams patiekalams gaminti, bet ir garnyrui paruošti. Prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad bulvės kasmet tampa vis populiaresnės tarp pirkėjų – jau keletą metų šios daržovės pardavimai […]

Griliaus sezonas tęsiasi: 5 idėjos, kaip skaniai iškepti žuvį

Griliaus sezonas tęsiasi: 5 idėjos, kaip skaniai iškepti žuvį

| | Autorius:

Žuvies paruošimas čirškinimui kepsninėje dažnam skamba kaip ilgas ir sudėtingas procesas, nors iš tiesų tai ne ką sunkiau nei užmarinuoti ir išsikepti šašlyką, o ir kepa žuvis kur kas trumpiau. Ant kepsninės kepta ir sodraus dūmo aromato įsigėrusi žuvis įgauna […]

Padažai, kurie paskanins griliaus patiekalus

Padažai, kurie paskanins griliaus patiekalus

| | Autorius:

Vasarą, prasidėjus griliaus sezonui, yra puikus metas išbandyti ir atrasti naujus skonius. Esama įvairiausių būdų, kaip paruošti ant laužo kepamus mėsos kepsnius, žuvį ar daržoves, tačiau dažnai pamirštame apie dar vieną ingredientą – padažą. Kepsnys atsiskleis naujai Maisto gamybos ekspertas […]

Šašlykų sezonas prasideda: vertingi patarimai ir 3 originalūs receptai

Šašlykų sezonas prasideda: vertingi patarimai ir 3 originalūs receptai

| | Autorius:

Šiltasis sezonas neatsiejamas nuo jaukių pasibuvimų gamtoje, o pagrindiniu tokio laisvalaikio akcentu neretai tampa viliojantis, ką tik iškeptų šašlykų aromatas. Ko gero firminį šašlykų receptą Lietuvoje turi dažnas, bet norintiems savo įgūdžius patobulinti, o ir ieškantiems naujų skonių, siūlome keletą […]

Populiariausios paieškos frazės: avarija, Buy, Cheap, futbolas, gaisras, konkursas, krepšinis, nuomonė, nuomonės, Online, orai, Order, paroda, Pills, policija, Purchase, savaitės tema, Seda, Seimas, skaitytojo naujiena, smurtas, sveikata, vagystė, Viekšniai, šisbeitauskas. reklama, Mažeikiai, Mažeikių rajonas, mazeikiuose, santarve, mokinių registras, tatuiruotes, medaus kaina, mazeikiu darbo birza, auksinis usas, mažeikiuose, kalediniai papuosimai, mano sparnai, parkinsono liga, tattoo ant rankos, amandas paulauskas, vytautas lalasstorosios zarnos vezys, danieliaiskydliaukes vezys, filomena taunytė, logopedai, pieno tyrimai zemaitijos pienas, biodujos.