Reklama

Naujienos pagal žymą: "SANTARVĖS virtuvėlė"

Sausainių dienai – trys įdomūs receptai

Sausainių dienai – trys įdomūs receptai

| | Autorius:

Gruodžio 4-oji – sausainių diena, simboliškai minima kone visame pasaulyje. Ją pažymėti, panašu, mėgsta ir lietuviai: prekybininkų duomenys rodo, kad skirtingų sausainių paklausa šalyje sparčiai auga, todėl pastebimai plečiasi ir jų pasiūla. Be abejonės, nors dauguma sausainių mėgėjų linkę šių […]

Moliūgas: norite kepsnio ar saldainio?

Moliūgas: norite kepsnio ar saldainio?

| | Autorius:

Moliūgas turtingas vitaminų ir mineralinių medžiagų, jis turi daug pektino, kuris padeda iš organizmo pašalinti cholesterolį, veikia kaip diuretikas – varo iš organizmo skysčius. Moliūgui galima suteikti įvairaus skonio. Atitinkamai troškinant ar kepant, moliūgas bus panašus į mėsišką patiekalą. Pridėjus, […]

Sutikite Kalėdas kitaip: žymus šefas patarė, kaip atrasti italų virtuvę

Sutikite Kalėdas kitaip: žymus šefas patarė, kaip atrasti italų virtuvę

| | Autorius:

Lietuvoje žymus italų virtuvės šefas Gian Luca Demarco juokaudamas teigia, kad lietuviai negalėtų įveikti tikros itališkos Kalėdų maisto puotos: „Bet koks lietuvis gautų tikrą maisto šoką“! Tačiau jis mielai dalijasi patarimais, kaip ilgametes tradicijas puoselėjanti italų virtuvė galėtų įnešti naujų […]

Kepiniai, kurių skonis nustebins

Kepiniai, kurių skonis nustebins

| | Autorius:

„Maximos“ maisto gamybos skyriaus vystymo vadovas Aidas Poleninas siūlo išbandyti 3 pyragų receptus: be gliuteno, be cukraus ir aguonų tortą. Abrikosų ir migdolų tarta Reikės: 60 g tirpinto sviesto, 30 g cukraus pudros, 180 g maltų migdolų miltų, 3 didelių […]

„Greita“ sriuba ir „greitas“ tortas

„Greita“ sriuba ir „greitas“ tortas

| | Autorius:

Televizijos laidos „Gardu Gardu!“ vedėjai siūlo pasigaminti puikią grybų sriubą tiesiog keptuvėje ir pateikia lazdyno riešutų morenginio torto su plikytu kremu ir šviežiomis uogomis receptą. Miško grybų sriuba Sriubai reikės: • 4 baravykų • 3 saujų voveraičių • 1 saliero […]

Pasaulinė kiaušinių diena: 10 priežasčių, kodėl verta švęsti

Pasaulinė kiaušinių diena: 10 priežasčių, kodėl verta švęsti

| | Autorius:

Antrąjį spalio penktadienį daugelyje šalių švenčiama Pasaulinė kiaušinių diena. Lietuvoje ši šventė ne tik nešvenčiama, lietuviškai apie Kiaušinių dieną girdėjęs nėra net didžiausias XXI-ojo amžiaus visažinis „Google“. Skeptikai atsakytų: turime Velykas su puikiausiomis margučių tradicijomis, ir to užtenka. Kiti gi […]

Pelėsinių sūrių gidas: su kuo juos derinti lėkštėje?

Pelėsinių sūrių gidas: su kuo juos derinti lėkštėje?

| | Autorius:

Šiuo metu parduotuvėse galima rasti daugiau kaip 100 pelėsinio sūrio gaminių, tačiau retas gerai išmano, kaip ir su kokiais maisto produktais jį derinti siekiant atkleisti pačius ryškiausius skonius. Kaip išsirinkti tinkamą sūrį tokioje įvairovėje? Maisto gamybos eksperto Aido Polenino teigimu, […]

5 sotūs ir originalūs košių receptai tiks ne tik pusryčių stalui

5 sotūs ir originalūs košių receptai tiks ne tik pusryčių stalui

| | Autorius:

Maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas pataria, kaip košę paversti skaniausiu dienos patiekalu, – jis dalijasi 5 originalių receptų idėjomis. Ryžių plovas su vaisiais Nors galėtų pasirodyti, kad plovas – klasikinis ir kiek pabodęs patiekalas, A. Poleninas siūlo į šią košę […]

Du receptai: antienos krūtinėlė ir „Tiramisu“

Du receptai: antienos krūtinėlė ir „Tiramisu“

| | Autorius:

Pirmąjį spalio šeštadienį televizijos laidoje „Gardu Gardu!“ Ali pagamins pagrindinį patiekalą pagal savo sukurtą ir šeimos pamėgtą receptą. Receptas gimė tada, kai jis norėjo greitai bei sveikai pamaitinti savo sūnų, grįžusį iš darželio, ir liko nustebęs, kad sūnus su pasigardžiavimu […]

Virtuvės profesionalai padės „naikinti“ rudens gėrybes

Virtuvės profesionalai padės „naikinti“ rudens gėrybes

| | Autorius:

Paskutiniam rugsėjo šeštadieniui temperamentingieji „Gardu Gardu!“ laidos vedėjai paruošė linksmą laidą apie tai, kaip jiems sekasi kartu mokytis taisyklingos lietuvių kalbos, na ir, žinoma, kaip skaniai apmažinti po karštos vasaros gausiai užgriuvusias daržo bei sodo gėrybes. Viską sužinosite šį šeštadienį […]

Pyragų receptai, kurie sušildys ir namus

Pyragų receptai, kurie sušildys ir namus

| | Autorius:

Geras filmas ar knyga, garuojantis puodelis arbatos ir nuostabaus skonio pyragas. Argi tai neskamba jaukiai ir šiltai? Artėjant vėsesniems orams, pripildykite savo namus šviežiai kepto pyrago kvapu ir palepinkite kepiniais savo šeimą bei draugus. „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovas […]

Kai miškuose pilna grybų ir dar galima rasti sezoninių uogų

Kai miškuose pilna grybų ir dar galima rasti sezoninių uogų

| | Autorius:

Šį šeštadienį ir vėl šmaikštieji virtuvės profesionalai pakvies ne tik linksmai bet ir naudingai praleisti rytą. Kai miškuose pilna grybų ir dar soduose galima rasti įvairiausių gerybių, neretai šeimininkėms tampa didžiuliu iššūkiu, ką įdomesnio sugalvoti pagaminti. Gian Luca šioje laidoje […]

„Keturių rankų darbas“ sugrįžta!Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

„Keturių rankų darbas“ sugrįžta!Konservuotu tunu įdarytos cukinijos

| | Autorius:

Jau šį šeštadienį charizmatiškasis duetas: profesionalus virtuvės šefas ir lietuvių kalbos perliukais pagarsėjęs italas Gian Luca Demarco bei modernios konditerijos pradininkas Lietuvoje ir žiūrovių numylėtinis Ali Gadžijevas sugrįžta! Kulinarinė laidos dalis, prie kurios vairo stos Gian Luca, bus skirta jau […]

Lietuviai suvalgo vis daugiau bulvių: ką iš jų gamina kitos šalys?

Lietuviai suvalgo vis daugiau bulvių: ką iš jų gamina kitos šalys?

| | Autorius:

Bulvė – nuo seno lietuvių mylima daržovė. Šeimininkių virtuvėje šios naudojamos ne tik pagrindiniams patiekalams gaminti, bet ir garnyrui paruošti. Prekybos tinklo „Maxima“ duomenys rodo, kad bulvės kasmet tampa vis populiaresnės tarp pirkėjų – jau keletą metų šios daržovės pardavimai […]

Griliaus sezonas tęsiasi: 5 idėjos, kaip skaniai iškepti žuvį

Griliaus sezonas tęsiasi: 5 idėjos, kaip skaniai iškepti žuvį

| | Autorius:

Žuvies paruošimas čirškinimui kepsninėje dažnam skamba kaip ilgas ir sudėtingas procesas, nors iš tiesų tai ne ką sunkiau nei užmarinuoti ir išsikepti šašlyką, o ir kepa žuvis kur kas trumpiau. Ant kepsninės kepta ir sodraus dūmo aromato įsigėrusi žuvis įgauna […]

Populiariausios paieškos frazės: avarija, Buy, Cheap, futbolas, gaisras, krepšinis, nuomonė, nuomonės, Online, orai, Order, paroda, Pills, policija, Purchase, savaitės tema, Seda, Seimas, skaitytojo naujiena, smurtas, sodininko skiltis, sveikata, vagystė, Viekšniai, šisbeitauskas. reklama, Mažeikiai, Mažeikių rajonas, mazeikiuose, santarve, mokinių registras, tatuiruotes, medaus kaina, mazeikiu darbo birza, auksinis usas, mažeikiuose, kalediniai papuosimai, mano sparnai, parkinsono liga, tattoo ant rankos, amandas paulauskas, vytautas lalasstorosios zarnos vezys, danieliaiskydliaukes vezys, filomena taunytė, logopedai, pieno tyrimai zemaitijos pienas, biodujos.