„Naftkartas“ – vėl čempionas

Anykščiuose vyko baigiamasis Lietuvos automobilių kroso čempionato etapas, po kurio paaiškėjo, kad trečius metus iš eilės šalies čempionų vardus iškovoja Mažeikių automobilių klubo „Naftkartas“ lenktynininkai. TARP PRIZININKŲ – DU MAŽEIKIŠKIAI
Šiemet automobilių kroso pirmenybės vyko šešiais etapais. Po paskutiniojo etapo paaiškėjo šalies čempionai ir prizininkai asmeninėse ir komandinėse varžybose. Trečius metus iš eilės šalies čempionais komandinėje įskaitoje tapo mažeikiškiai, surinkę 302 taškus. Antri liko Šakių techninio sporto klubo lenktynininkai su 284 taškais, treti – Vilkyčių automobilių sporto klubo meistrai, pelnę 271 tašką.
Asmeninėje įskaitoje vienintelį čempiono medalį mūsų komandai pelnė tokių varžybų debiutantas Alvydas Kimtys, rungęsis džipų klasėje. Mažeikiškio pasirodymas šių metų pirmenybėse įspūdingas: keturiuose etapuose iškovota pirmoji vieta, dviejuose liko antras ir trečias. Tai jam leido surinkti 97 taškus ir net devyniolika taškų aplenkti antroje vietoje likusį AMSK „Ugira kross“ komandos atstovą.
„Ir paskutinė pergalė nebuvo lengva: varžovai įvairiais būdais stengėsi neleisti Alvydui iškovoti pirmosios vietos, jį beveik visą etapą atakavo „Niva“. Bet mažeikiškis įrodė savo pranašumą“, – džiaugėsi komandos vadovas Vytautas Knita.
Šįkart nepasisekė Arvydui Galiniui, kuris važiavo „Diviziono 1“ klasėje: Anykščiuose etapą jis baigė trečias, o bendroje įskaitoje pasidabino sidabro medaliu. Nuo nugalėtojo šakiečio Nerijaus Naujokaičio, kuris surinko 97 taškus, Mažeikių klubo atstovas atsiliko aštuoniais taškais.

TARANAS NUBLOŠKĖ Į PENKTĄJĄ VIETĄ
„Mūsų klasėje net trys vairuotojai prieš paskutinį etapą pretendavo tapti prizininkais, todėl galima įsivaizduoti, kokia vyko užkulisinė kova. Mano automobilį jau iškart po starto ASK „Vilkyčių“ atstovas Virginijus Gertmonas nubloškė už užtvaros, ir už tai buvo diskvalifikuotas. Tačiau jis savo darbą padarė: užėmiau tik devintąją vietą ir bendroje įskaitoje likau penktas“, – pasakojo Romas Knita, važiavęs „Diviziono 2“ klasėje.
Nepasisekė ir „Diviziono 1A“ klasėje rungtyniavusiam Tadui Malinauskui, kuris taip pat realiai pretendavo patekti tarp prizininkų: Anykščiuose jis užėmė ketvirtąją vietą ir toje pat vietoje liko bendroje įskaitoje, atsilikęs nuo trečiosios vietos keturiais taškais.
Mažeikiškis Ramūnas Macijauskas, važiavęs „VW Golf“ tik trijuose etapuose, galutinėje įskaitoje liko dešimtas, o Nerijus Taujenis, rungęsis „žiguliuku“ trejose varžybose, užėmė irgi dešimtąją vietą.

APETITAS KYLA BEVALGANT
„Paskutiniame etape ypač sustiprėjo užkulisinės kovos: Šakiai ir Vilkyčiai visais įmanomais būdais stengėsi mus nustumti nuo nugalėtojų pjedestalo, kova vyko dėl kiekvieno taško, ir mes ją laimėjome“, – patenkintas V. Knita.
Komandos vadovas neslėpė, kad prieš čempionato pradžią „Naftkartas“ nepuoselėjo planų vėl tapti čempionais, nes labai pasikeitė komandos sudėtis. „Be to, žinojome, kad pagrindiniai mūsų varžovai tarpusezoniu nesnaudė, kvietė į savo komandas stipriausius šalies kroso meistrus, todėl planavome patekti tik tarp prizininkų. Tačiau sėkmingas startas pirmuose etapuose ir „apetitas kilo bevalgant“… – dalijosi įspūdžiais Vytautas.
Šiuo metu ruošiamasi iškilmingoms pirmenybių pabaigtuvėms ir prizininkų pagerbimo ceremonijai.
„Naftkarto“ tikslai dabar jau aiškūs – planuojame pirkti naujus automobilius, nes didžioji dalis technikos, su kuria rungtyniavome, labai sudaužyta, ypač nukentėjo stogai. Žiemą taip pat užsiimsime likusių mašinų remontu ir jų ruošimu kitam sezonui“, – sakė V. Knita.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto