„Santarvės taurėje“ – vis didėjantys jausmų protrūkiai

Trečiadienį sužaistos paskutinės „Santarvės taurės“ pirmojo rato varžybos. Jose susitiko dar šešios komandos, paaiškėjo ir pirmojo rato nugalėtojai. SUSITIKO JAUNIAUSIEJI
Kepinant saulei į pirmąsias dienos futbolo varžybas „Gabijos“ gimnazijos sporto aikštėn išbėgo patys jauniausi turnyro dalyviai – „Katafalko“ ir Sporto mokyklos „Grėblių“ komandos. Abi ekipos buvo nusiteikusios kovingai: žaidžiamos paskutinės pirmojo rato rungtynės.
Pirmasis kad ir kaip kovingai vykęs kėlinys baigėsi be įvarčių – 0:0. Prasidėjus antrajam kėliniui augo ir žaidėjų, ir žiūrovų aistros. Jaunuosius „Katafalko“ futbolininkus ypač palaikė sirgalės merginos, negailėjusios garsių, emocingų replikų. Bet tai nepadėjo: po taiklaus Marijaus Jaso įvarčio SM „Grėbliai“ išėjo į priekį ir laimėjo rezultatu 1:0.

AIŠKINOSI SANTYKIUS
Jau nuaidėjus finaliniam rungtynių teisėjo švilpukui aikštėje savo santykius konfliktiškai pradėjo aiškintis „Katafalko“ ir „Grėblių“ futbolininkai Julius Mockus ir Arūnas Kniukšta. Tai neliko nepastebėta: rungtynių teisėjas Nerijus Gudaitis abiem žaidėjams parodė po geltoną kortelę.
SM „Grėblių“ komanda pirmajame turnyro rate iškovojo keturias pergales iš šešių galimų, surinko 12 taškų ir užėmė antrąją vietą.

RUNGTYNĖSE – LYGIOSIOS
Per antrąsias dienos varžybas taip pat netrūko emocijų. Aikštėje susitiko „Elektrinės“ ir „Poilsiautojų“, sirgalių dar vadinamų „Liūtais“, komandos. Žiūrovų karštų replikų sulaukė ir žaidėjai, ir teisėjai. Abu komandų įvarčiai vartus pasiekė per pirmąjį kėlinį.
„Poilsiautojams“ įvartį pelnė Eurelijus Kišonas, „Elektrinei“ – Erikas Pocius. Daugiau įvarčių tos dienos rungtynėse žiūrovai nebeišvydo, tad rungtynės baigėsi lygiosiomis – 1:1.
Geltona kortelė tądien skirta „Elektrinės“ futbolininkui Vidui Daubariui. Šios komandos pirmojo rato sąskaitoje 21 įvartis, ji pralaimėjo tik vienas rungtynes, surinko 13 taškų ir yra pirmojo turnyro rato nugalėtoja.

PRIEŠININKUS PASIVIJO
„Gaisrinės“ ir „Pušyno“ komandų susitikimas buvo dar aistringesnis. Per pirmąją rungtynių pusę savo pranašumą pademonstravo „Pušyno“ futbolininkai, sugebėję į priešininkų vartus įmušti tris įvarčius. Komandai pasitarnavo Rimvydas Uščinas, Vaidas Kučinskas ir Vitalijus Vaičius.
„Gaisrinei“ įvartį pelnė Saulius Stonys. Per pirmąjį kėlinį geltona kortele buvo įspėtas „Gaisrinės“ komandos futbolininkas Aurimas Vareika.
Antrasis kėlinys sėkmingesnis buvo „Gaisrinės“ komandai. Antano Bulošo, pelniusio du įvarčius, dėka, jie prisivijo priešininkus. Taigi rungtynės baigėsi lygiosiomis – 3:3.
Tirkšlių „Pušyno“ komanda per pirmąjį „Santarvės taurės“ ratą surinko 10 taškų, nusileido tik trims komandoms ir po pirmojo rato iškovojo trečiąją vietą.

ŽADA NEPASIDUOTI
Prasčiausiai per pirmąjį turnyro ratą sekėsi „Roventos“ komandai: ji nesurinko nė vieno taško, į priešininkų vartus pasiuntė tik vieną įvartį. Bet komandos vyrams su kiekvienomis rungtynėmis sekėsi vis geriau. Tai įrodo ir paskutinioji komandos kova su „Pušynu“, kai roventiečiai į savo vartus įsileido tik keturis įvarčius. Prieš tai komandai buvo tekę pralaimėti rezultatu 12:0.
Per antrąjį turą komanda žada papildyti savo gretas dar keliais žaidėjais ir yra nusiteikusi pasiekti daug geresnių rezultatų.
Pirmadienį „Gabijos“ gimnazijos stadione prasidės „Santarvės taurės“ turnyro antrojo rato susitikimai.
Jono STRAZDAUSKO nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto