Po restauracijos duris atvėrė Tirkšlių kapinių koplyčia.

Tirkšlių kapinių koplyčioje galima susipažinti su dalimi sakralinių vertybių, iki 1935 metų gaisro buvusių Tirkšlių bažnyčioje. Nuotr. iš Mažeikių rajono savivaldybės administracijos archyvo

1862 metais pastatyta Tirkšlių kapinių koplyčia įdomi ir kultūriniu, ir architektūriniu, ir istoriniu aspektu. Kaip praneša Mažeikių rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyrius, lankytojai galės susipažinti su dalimi meninių sakralinių vertybių, iki 1935 metų gaisro buvusių Tirkšlių bažnyčioje. Jas parapijiečiams pavyko išsaugoti.

Restauruota Savivaldybės ir parapijiečių lėšomis

Unikalus mūsų rajono kultūros paveldo objektas pradėtas tvarkyti pernai. Restauruotas skiedrinis koplyčios stogas, atkurti mediniai lietvamzdžiai, pakeisti langai, įvesta elektra, įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, lauko apšvietimas, sutvarkyta altoriaus dalis, įrengta metalinių kryžių ekspozicija, kuri bus nuolat pildoma.
Darbai atlikti bendromis Mažeikių rajono savivaldybės ir Tirkšlių Kristaus Karaliaus parapijos pastangomis bei lėšomis. Iš Savivaldybės biudžeto skirta 19 tūkst. eurų, parapijiečiai paaukojo per 2 tūkst. eurų.

Aukojamos šv. Mišios

Miestelio gyventojai ir svečiai į koplyčią gali užsukti visomis savaitės dienomis nuo 9 iki 19.30 val. Ji, kaip ir Tirkšlių Kristaus Karaliaus bažnyčia, nuo šiol atvira kiekvienam, norinčiam susikaupti, pabūti vienumoje, pasimelsti.
Tirkšlių Kristaus Karaliaus bažnyčios klebonas Petras Smilgys sakė, kad gražia tradicija tampa šv. Mišių aukojimas kapinių koplyčioje. Vis gausiau tikintieji čia susirenka Motinos ir Tėvo dienų išvakarėse, o lapkričio 1-ąją meldžiasi už kapinėse palaidotus artimuosius.
Parengė Asta ŠILAITYTĖ

Motinos ir Tėvo dienų išvakarėse bei lapkričio 1-ąją kapinių koplyčioje aukojamos šv. Mišios. Nuotr. iš Mažeikių rajono savivaldybės administracijos archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto