2022 m. pavasario sezono papuošalų tendencijos

Pagrindinė šio pavasario papuošalų tendencija aiški: žmonės vis labiau pamėgs žaismingus ir netikėtus juvelyrikos derinius. Daug dėmesio sulauks personalizuoti ir išskirtiniai aksesuarai. Ryškios spalvos, masyvios detalės, drąsūs raštai – kokios dar tendencijos dominuos šį sezoną?

Grįžta Y2K tendencijos

Y2K tendencijas perėmė daug žymių veidų, tokių kaip Bella Hadid ir Dua Lipa. Nenuostabu, kad žmonių akį taip pat pradėjo traukti širdelės, šypsenėlės ir kiti žaismingi simboliai. Žaismingai tęsiant Y2K estetiką, pavasarį klestės linksmi „Barbės“ laikų papuošalai. Dažnai jie bus gaminami iš emalio, dervos, acetato ir akrilo.

Dar viena Y2K eros tendencija – karoliukai. Patariama drąsiai puošti kaklą ir riešą žaismingais karoliukais. Tinka ir įmantrus choker‘is, ir mišrus dizainas, į kurį įeitų tokie priedai kaip perlai ar pakabukai.

Zodiako ženklai, gimimo akmenys ir inicialai

Šį sezoną žmonės ypač trokšta parodyti, kas tokie yra. Zodiako ženklų, gimimo akmenų bei inicialų papuošalai gausiai apkrauna kaklus, ausis ir pirštus. Manoma, kad aksesuarai, inkrustuoti gimimo ar zodiako ženklų akmenimis, turi ir tam tikras savybes, praturtinančias nešiotoją. Į madą grįžta ir monogramų motyvai – 22-ojo pavasario kolekcijose tokius papuošalus pristatė „Fendi“, „Balmain“ ir „Valentino“.

Dėl tvarumo – prie vintažo ir natūralumo

Tiek juvelyrai, tiek pirkėjai vis labiau pereina prie tvaresnio požiūrio į juvelyrinių dirbinių gamybą. Ieškoma įvairių būdų, kaip tausoti aplinką, naudojant kuo ekologiškesnes medžiagas. Juvelyrai dirba tik su saugiai bei etiškai išgautais metalais ir brangakmeniais.

Norėdami stabdyti besaikį vartojimą, nemažai asmenų renkasi perdirbti nebenaudojamus dirbinius arba įsigyti vintažinius aksesuarus. Tokie filmai kaip „Gucci mados namai“ tik paskatino susidomėjimą vintažiniais papuošalais. Tuo tarpu „Chloé“, „Ulla Johnson“ ir „Gabriela Hearst“ mados namų podiumuose vyravo žemiški elementai, tokie kaip turkis, kriauklės ir agatas.

Šypseną keliančios spalvos

Šiais metais juvelyrikoje ir toliau vyraus drąsių, šypseną keliančių spalvų tendencija. Įvairūs prekių ženklai, tokie kaip „Gigi Clozeau“, „Brent Neale“ ir „Pascale Monvoisin“, tampa vis kūrybiškesni, pridėdami spalvų ir eksperimentuodami su naujomis medžiagomis, pavyzdžiui, keramika.

Pirmą kartą „TikTok“ pasirodžiusi gėlėtų akrilo žiedų ir emalio akcentų tendencija puikiai tinka pavasariui bei vasarai. Daug prekių ženklų oficialiai pasekė šiuo pavyzdžiu: „Chanel“ išleido spalvingas, viena ant kitos sudedamas apyrankes, o „Dior“ – rausvus ir mėlynus blokelių formos žiedus. Jie idealiai tinka papuošti neutralią aprangą arba dar labiau paryškinti blizgios suknelės išvaizdą.

Viskas, kas susiję su grandinėlėmis

Dizaineriai kūrybingai naudoja 90-ųjų metų grandinių motyvą. Už tai galime padėkoti JW Andersonui, kurio stambios grandininės basutės tapo šios tendencijos pradžia. 2022 m. pavasarį dizaineriai batus, diržus ir net drabužius puošia masyviomis grandinėlėmis.

Netrūks ir prabangių auksinių grandinėlių – nuo universalių ilgų, kurias galima apvynioti du kartus, iki dideliais deimantais puoštų. Grandinėlės yra dinamiškos, nes prie vėrinio galima prikabinti medalionų, pakabučių, šeimos relikvijų ir paversti jį savu. Būtų galima išskirti „Jennifer Fisher“, „Tiffany & Co.“ ir „Sophie Buhai“, kurie pristatė geriausius stilius.

Drąsus metalų maišymas

Mėgstate ir auksą, ir sidabrą? Puiku, nes šį sezoną itin madinga maišyti skirtingus metalus. Nesvarbu, ar būtų sluoksniuojami papuošalai, ar dėvimas vienas dirbinys, pagamintas iš įvairių medžiagų. Bus maišoma ir derinama kuo daugiau stilių. Pavyzdžiui, puikiai atrodys stambios aukso grandinėlės su sidabriniais pakabukais. Norėdami susikurti tobulą derinį, užeikite į www. auksosala.lt.

Stambūs choker‘iai

Ant podiumų vis dažniau pasirodo įspūdingi kaklo papuošalai. Šį sezoną bus itin populiaru rinktis masyvius choker‘ius, papuoštus blizgiu auksu, sferiniais perlais ir kristalais. Nesvarbu, ar tai būtų drąsus aukso spalvos, kaip naujasis „LV Volt Mesh“, ar vangesnis, choker‘is pagerins bet kokį įvaizdį.

Sausio mėnesį Paryžiaus podiumuose tai buvo vienas iš pagrindinių elementų. Keli juvelyrai, įskaitant „De Beers“, „Boucheron“ ir „Mikimoto“, pristatė įspūdingus choker‘ius, kurie šį apdovanojimų sezoną neabejotinai pasirodys ant raudonojo kilimo. Mados pristatymuose dizaineriai, tarp jų „Giambattista Valli“, „Fendi“ ir „Elie Saab“, demonstravo gilias iškirptes, kurios paliko pakankamai vietos stulbinančiam kaklo papuošalui.

Bicepsų apyrankės

Metas prisiminti 9-ajame dešimtmetyje buvusias populiarias bicepsų apyrankes. Ne tik Y2K lyderė „Blumarine“ sugrįžo prie šios papuošalų tendencijos 2022 m. pavasarį. Prie šių apyrankių atgimimo taip pat prisijungė „Tori Burch“, „Etro“ ir „Fendi“. Kai kurie prekių ženkla, tarp jų ir „Alberta Ferretti“, įkvėpimą gavo iš Senovės Romos laikų, kai kariškiai nešiojo paauksuotas apyrankes. Kiti išliko šiuolaikiški, pavyzdžiui, „Mossi“ su juodomis, paminkštintomis apyrankėmis. Tokius aksesuarus patariama dėvėti prie marškinėlių trumpomis rankovėmis arba ant golfuko ilgomis rankovėmis ar marškinių.

Maksimalistiniai auskarai

Dideli auskarai visada madingi, tačiau šiemet jie dar įžūlesni. Verta pamatyti Silvijos Furmanovič Egipto įkvėptus modelius arba stambius aukso Davido Webbo stiliaus auskarus. Kiekvienas juvelyrikos dizaineris stengiasi sukurti savo itin masyvių auskarų versiją. Jie elegantiška paverčia bet kurią aprangą.

Žavieji riviere karoliai

Modernūs riviere yra elegantiški, universalūs ir visų mėgstami. Pavyzdžiui, Hailey Bieber paskelbė daugybę asmenukių su deimantinių riviere sluoksniais. Naujuose riviere dizainuose deimantai ir spalvoti brangakmeniai demonstruojami įvairių formų bei stilių. Riviere galima dėvėti dieną ir naktį, miegoti su ja, sluoksniuoti su ilgesniais karoliais ir derinti beveik su viskuo.

Akivaizdu, kad pavasaris nusimato ryškus. Žmonės, paskatinti tvarumo svarbos, gręžiasi į vintažinius ir natūralius papuošalus. Žaismingos spalvos, karoliukai ir sumaišyti metalai – atsižvelgę į šias tendencijas, šiltąjį sezoną pasitiksite itin stilingai.

One Reply to “2022 m. pavasario sezono papuošalų tendencijos”

  1. Karolina parašė:

    dar pamiršot paminėti plaukų lankelius ir dideles gumeles. labai gražu, lengvai pritaikoma. galit plačiau pasižiūrėti kokių yra gražių variantų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto