
Pakalbinus dažną ne iš Mažeikių miesto ar rajono kilusį, bet kadaise čia atvykusį, pritapusį ir pasilikusį žmogų, paaiškėja, kad to atvykimo priežastis – darbas naftos perdirbimo gamykloje.
Šį kartą, tęsdami rašinių seriją apie į Mažeikius atvykusius žmones, pakalbinome Marių Banaitį, prieš penkerius metus senamiestyje atidariusį restoraną. Jis – meilės migrantas ir su tokiu apibūdinimu visiškai sutinka.
Pašnekovas tiki, kad gyvenimas viską sudėlioja į tinkamas vietas, bet žmogus vis tiek pirmiausia turi turėti svajonę ir jos siekti.
Traukė aktorystė, bet pakerėjo virtuvė
Pokalbiui su Mariumi, kurį nemaža dalis mažeikiškių žino kaip Mario Banatti, susitikome pirmadienį – vienintelę savaitės dieną, kai restoranas nedirba. Bet interesantų restorane, atrodo, netrūksta ir tą dieną – pabendravęs su vienu ir jį išlydėjęs, Marius netrukus sulaukia kito svečio.
Yra dvejopo būdo virtuvės šefų: vieni pagaminę patiekalus ir „išlydėję“ juos iš virtuvės, toliau gamina, o kiti mėgsta pabendrauti su klientais. Marius yra iš tų antrųjų.
Visą straipsnį galite skaitykite laikraštyje „Santarvė“ arba užsisakę laikraščio elektroninę versiją.
Prenumeruok internetu