Vaikų mitybos ir maisto kokybės problemos visuomenėje gvildenamos dažnai, pateikiama įvairių nuomonių apie nuo rugsėjo šalies ugdymo įstaigose pakeistus valgiaraščius.
Mažeikių lopšelyje-darželyje „Buratinas“ maisto organizavimo specialistės Romos Gydrienės iniciatyva buvo surengta maisto degustavimo savaitė.
Įstaigą lankančių vaikų tėvai į tokį tęstinį renginį buvo pakviesti, siekiant išsklaidyti jiems kylančias abejones dėl vaikams teikiamo maisto skonio ir kokybės.
Tėvams buvo leidžiama pasirinkti, kurį maitinimą jie norėtų „patikrinti“ – pusryčius, pietus ar vakarienę. Maisto degustavimo savaitės metu pusryčių skonį išbandyti panoro 20 ugdytinių tėvelių, pietus – 25, vakarienę – 33.
Lopšelio-darželio darbuotojai tikina: degustacijoje dalyvavę tėveliai liko maloniai nustebinti maisto kokybe, skoniu, kvapu. Jei anksčiau ir buvo kokių abejonių, po šios maisto ragavimo savaitės mitai apie prastą maitinimą buvo paneigti.