Dėl skonio pasiginčykime: paprastai ir nebrangiai

Pasibaigus šventėms ir paplonėjus piniginėms, imsimės valgių, kurie būtų pigesni, paprastesni. Paruošti pietus ar vakarienę už skatiką antrą – rimta užduotis net ir patyrusioms šeimininkėms.

Karštos bulvių salotos

Nuskuskite ir pasūdytame vandenyje išvirkite skiltelėmis supjaustytų bulvių kilogramą. Kol bulvės virs, pripjaustykite žalumynų – petražolių, svogūnų laiškų. Paruoškite padažą: suplakite du valgomuosius šaukštus raudonojo vyno acto, du šaukštus paruoštų garstyčių ir nepilną stiklinę alyvuogių aliejaus. Kai bulvės išvirs, jas nusunkite, bet nepurtykite – bulvės turi išlaikyti formą. Tada jas dar apšlakstykite dviem šaukštais baltojo vyno acto, tada – užpilkite paruoštu padažu, apiberkite žalumynais ir atsargiai išmaišykite. Patiekite kaip atskirą valgį arba kaip garnyrą prie mėsos.

Kiaušinienė su faršu

Jai iškepti reikės 200 g mėsos faršo, 6 kiaušinių (galima ir daugiau – žiūrint, kiek bus valgytojų), trupučio riebalų, vieno svogūno, jei turite – tiks įpjaustyti saldžiosios paprikos. Į keptuvę įpilkite truputį aliejaus, jame pakepkite smulkintą svogūną ir papriką. Tada sudėkite faršą, išmaigykite jį medine lopetėle, apkepkite iki rusvumo. Kiaušinius suplakite, pasūdykite, įberkite žalumynų, galite praskiesti trupučiu vandens. Faršą keptuvėje sulyginkite, užpilkite plaktais kiaušiniais, pridenkite ir kepkite iki sutrauks kiaušinį. Patiekite su karštomis bulvėmis, marinuotais ar raugintais agurkais.

Karšti sumuštiniai

Jiems reikės batono riekučių, kurias aptepkite štai tokia mase: 2 valgomuosius šaukštus manų kruopų užpilkite karštu vandeniu iki košės tirštumo, suberkite 1 pjaustytą svogūną, įkulkite 1 kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, muskato. Šią košę tepkite ant batono ir užteptąja puse kepkite įkaitintame aliejuje. Apverskite ir apkepkite kitą batono pusę. Košę, kurią tepsite ant batono, galima paskaninti mėsos ar dešros likučiais, smulkintomis daržovėmis. Sumuštinius patiekite iškart.

Dėl skonio su Jumis ginčijosi Audronė
„Vakarų Lietuva“

One Reply to “Dėl skonio pasiginčykime: paprastai ir nebrangiai”

  1. sama parašė:

    atrodo skaniai :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto