Dėl skonio pasiginčykime: valgiai iš maisto likučių

Likusias virtas bulves galima panaudoti tortilai gaminti. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dažną sykį nutinka, kad gaminant valgį lieka maisto: tai viena kita virta bulvė, mėsos gabalėlis, virtas kiaušinis ir pan. Kad maistas neatsidurtų šiukšliadėžėje, iš likučių gaminsime valgius, kuriais pamaitinsime ne vieną ir ne du.

Netikras „charčio“

Jį galima gaminti iš atlikusio faršo – kai matome, jog kotletų visai šeimai jau nebeiškepsime. Sriubai išvirti faršą pakepinkite su dviem svogūno galvomis, kurias supjaustykite kubeliais. Įmeskite pjaustyto česnako – jeigu norite aštriau, šios prieskoninės daržovės dėkite daugiau. Faršą sudėkite į verdantį sultinį – tinka ir iš kubelio. Sultinio reikia tiek, kokio tirštumo sriubos norėsite. Kai faršas apvirs, suberkite 4–5 šaukštus ryžių – kruopų vėlgi reikės pagal norimą sriubos tirštumą. Kai kruopos suminkštės, įkrėskite pomidorų pastos arba kečupo.

Tortila iš virtų bulvių

Likusias šaltas bulves (kokias 4–5) supjaustykite kubeliais, atidėkite į šalį. Supjaustykite du svogūnus ir juos apkepkite keptuvėje su aliejumi. Kai svogūnai bus apyminkščiai, sukratykite bulves ir truputį apskrudinkite. Tada masę sukrėskite į nedidelę skardą, užpilkite 3-4 kiaušinių plakiniu – jį pasūdykite, pagardinkite žalumynais. Kepkite orkaitėje, iki kiaušinis sukrekės. Tortilą patiekite karštą su daržovėmis, pomidorų padažu, tinka valgyti ir šaltą.

Mišrainė su kiaušiniu

Mišrainei, kurią galėsite patiekti kaip garnyrą prie šaltos mėsos ar žuvies, reikės vieno virto kiaušinio, dviejų virtų bulvių, dviejų marinuotų agurkų, vieno svogūno. Viską supjaustykite kubeliais, agurką būtinai nulupkite, jei reikia – pasūdykite, užpilkite majonezu ir išmaišykite. Ši paprasta mišrainė – išeitis skubantiems ir viengungiams arba kai nesinori gaminti gausiai.

Dėl skonio su Jumis ginčijosi Audronė,
„Santarvės“ priedas „Vakarų Lietuva“

 

Kaip Jūs panaudojate maisto likučius? Receptais prašome pasidalinti komentaruose arba atsiųskite, portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto