Kaip tinkamai dezinfekuoti įvairius paviršius?

Jei maisto versle neįgyvendinsite tinkamų valymo ir dezinfekavimo procedūrų, gali kilti kryžminė tarša ir klientai gali susirgti. Veiksmingas paviršių, kuriuose gyvena bakterijos, valymas ir dezinfekavimas yra esminis žingsnis siekiant apsaugoti klientus nuo maisto plintančių ligų. Pradėkite įsitikinę, kad jūsų valymo ir dezinfekavimo įrankiai yra geros būklės. Vien todėl, kad kempinė ar rankšluostis atrodo švarus ir dažnai apibarstomas valymo priemonėmis, dar nereiškia, kad jie yra pakankamai higieniški naudoti jūsų virtuvės paviršiams. Kempinės iš tikrųjų gali sugauti pavojingus mikroorganizmus savo poringoje medžiagoje. Reguliariai keiskite kempinėles – gerokai anksčiau, nei jos atrodys ar neskanu – ir naudokite karštą skalbimo mašinos ciklą arba periodiškai pamirkykite jas baliklio tirpale. Indų rankšluosčiai sulaiko didelius kiekius mikrobų, todėl įvairioms užduotims naudokite skirtingus rankšluosčius. Pavyzdžiui, nedžiovinkite rankų ant to paties rankšluosčio, kuriuo šluostėte stalą. Kiekvieną dieną visus virtuvės paviršius reikia nušluostyti švariais rankšluosčiais ir stipriomis valymo priemonėmis, kad žūtų organizmai.

Valymas nėra tas pats, kas dezinfekavimas. Šiems dviem procesams reikalingi skirtingi įrankiai ir produktai bei jų paskirtis. Valymas pašalina visus matomus nešvarumus, cheminių medžiagų likučius ir alergenus nuo įrangos, indų ir darbo paviršių. Dezinfekavimas, kuris atliekamas po valymo, sumažina mikroorganizmų skaičių iki saugaus lygio. Jei paviršius iš pradžių nenuvalomas, dezinfekavimas bus mažiau efektyvus. Visi paviršiai, kurie liečiasi su maistu, turi būti valomi ir dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo – ir tai ypač aktualu, jei pereinate nuo darbo su žaliu ir jau paruoštu maistu. Tai gali būti indai, stikliniai indai, stalo įrankiai, puodai ir keptuvės, serviravimo indai, maisto ruošimo įranga, taip pat paviršiai, tokie kaip pjaustymo lentos, virtuvės stalai ir stalai, prie kurių svečiai pietavo. Jei daiktas yra nuolat naudojamas, jis turi būti valomas ir dezinfekuojamas bent kartą per keturias valandas. Daiktai, kurie neturėjo tiesioginio sąlyčio su maistu, pavyzdžiui, kėdės, grindys, durys, sienos ir langai, po pagalvėlėmis, aplink šviestuvus ir užuolaidas, taip pat turi būti reguliariai valomi ir dezinfekuojami. Paviršių dezinfekavimo priemonės namuose yra labai svarbus dalykas, kadangi plintat įvairioms ligoms ir virusams, tai vienas iš būdų apsisaugoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto