Visi siūlomi valgiai yra skirti 4 porcijoms, o nurodyta 1 porcijos energinė vertė.
Šaltibarščiai su ridikėliais
Sriubai reikės 4 pundelių ridikėlių, 2 skiltelių česnako, 1 l pasukų, trupučio aliejaus, druskos, maltų pipirų.
Ridikėlius nuplaukite, susmulkinkite stambia trintuve. Česnakus supjaustykite smulkiai ir sutrinkite su druska. Ridikėlius, česnakus, druską, pipirus ir šlakelį aliejaus sudėkite į pasukas.
Išmaišykite ir padalinkite į 4 porcijas.
Vienos porcijos energinė vertė – 150 kcal.
Burokėlių ir silkės salotos
Salotoms pagaminti reikės poros nedidelių marinuotų (arba virtų) burokėlių, pusės skardinės raudonųjų pupelių, 3 virtų bulvių, 3 nugarėlių silkės filė, prieskonių, 2 šaukštų aliejaus, šaukšto citrinos sulčių, maltų pipirų.
Burokėlius, bulves ir silkę supjaustykite stambesniais gabalėliais, pupeles nusunkite. Viską sudėkite į dubenį. Iš aliejaus, druskos ir citrinos sulčių suplakite užpilą salotoms. Skaninkite džiovintomis arba šviežiomis žolelėmis.
Vienos porcijos energinė vertė – 210 kcal.
Ryžiai su vyšniomis
Šis patiekalas tinka desertui. Jam pagaminti reikės 200 g sausų ryžių, pakelio šaldytų vyšnių be kauliukų, 4 šaukštų cukraus, šaukšto bulvių krakmolo.
Biriai išvirkite ryžius. Vyšnias apvirkite nedideliame kiekyje vandens su cukrumi. Krakmolą išmaišykite nedideliame šalto vandens kiekyje ir supilkite į 10–15 min. pavirtas vyšnias. Pakaitinkite iki sutirštės. Šiuo padažu užpilkite virtus ryžius.
Vienos porcijos energinė vertė – 300 kcal.