Kai į daržą užsuki rečiau, o po pertraukos atvažiuoji ir pamatai peraugusius agurkus, yra tik viena išeitis – šita mišrainė. Mišrainės receptu kažkada pasidalijo kolegė, ją išbandžiau ne tik aš, bet ir mano draugės. Nutarėme: geras receptas, paprastas, greitas, o rezultatas – skanus.
Mišrainei reikės:
5 kg agurkų;
1 stiklinės cukraus;
1 stiklinės aliejaus;
1 stiklinės acto;
0,5 stiklinės druskos;
5 skiltelių česnako;
saujelės petražolių.
Agurkus supjaustome griežinėliais, sudedame visus produktus, sumaišome ir paliekame per naktį. Po to užviriname ir paverdame porą minučių, sudedame į stiklainius ir uždarome.
Skanu, paprasta ir greita!
Laimutė
Labai atsiprašau,kad parašiau,kodėl nėra druskos.Pavasaris įsimylėjau.Janina
Kodėl nėra druskos?Janina
tik ne pora miuciu,o 15min kaitinti
Aš pabandžiau, man puikiausiai laikosi….
As irgi dziaugiaus,padariau,paragavau dar ir draugem recepta perdaviau. Dabar visos skambina sako ,kazkas ne taip -saudo agurkai. nuejau paziuret i sklepa- mano irgi issaude. Zodziu davet netikslu recepta.. Gaila darbo ir agurku…ir geda pries drauges. Katrai gaspadinei negaila, parasykit kas cia ne taip? Tik neprimeskit, kad stiklainiu neparuosiau, nepirma karta, zinau.
o kur Laimutes nuotrauka? :)
truputi ispaudziu citrinos sulciu, pora morku pjaustytu griezineliais- plonais.
taip labai skani misraine ,as visad ja gaminu ,tik as dar dedu juoduju pipiru ,cili,lauro lap,krapu.nem nem kaip skanu:)