Jeigu įdėmiai skaitote detektyvus, gal pastebėjote, kad juose galima rasti ne tik tobulų nusikaltimų, bet ir valgių receptų. Tad pabandykime ir mes pagaminti bei paragauti to, ką, pavyzdžiui, gamina Rusijoje populiarių Aleksandros Marininos detektyvų herojė Anastasija Kamenskaja.
Neapolietiški kiaušiniai
Patiekalui pagaminti reikės 6 kiaušinių, 6 valgomųjų šaukštų nevirtų ryžių, vandens ryžiams virti, 80 g fermentinio sūrio, dviejų šaukštų sviesto, žalumynų, prieskonių, druskos.
Kietai išvirkite kiaušinius, išvirkite ryžius.
Šaltu vandeniu perplautus ryžius sumaišykite su tarkuotu sūriu, sudėkite į skardą. Į ryžius sudėkite perpus perpjautus kiaušinius, aplaistykite tirpintu sviestu. Kepkite apie 15 min. gerai įkaitintoje orkaitėje.
Graikiškai paruošta žuvis
Žuvies filė apkepkite keptuvėje. Atskirai patroškinkite pjaustytus svogūnus ir morkas. Įkrėskite pomidorų padažo.
Svogūnus ir morkas sudėkite ant žuvies ir kuriam laikui viską įdėkite į orkaitę. Skaninkite savo mėgstamais prieskoniais.
Žuvį reikia valgyti gerai atvėsusią, pasimarinavusią apie 12 val.
Pyragėliai su mėsa
Pyragėlių tešlai imkite lygiomis dalimis riebalų (sviesto ar margarino) bei grietinės. Dar reikės faršo, svogūnų, kiaušinio.
Miltų reikės tiek, kad tešla būtų pusiau kieta. Įdarui pakepinkite faršą, svogūnus, būtų gerai, jeigu jį prieš tai dar kartą permaltumėte.
Formuokite apvalius pyragėlius, patepkite juos plaktu kiaušiniu, galite pabarstyti sėmenimis ar sezamo sėklomis ir kepkite orkaitėje.
Pyragėliai skanūs ir šilti, ir šalti.