***„SANTARVĖS“ VIRTUVĖLĖ:*** Faršas – ne kotletams ir ne balandėliams

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kai iš parduotuvės parsinešame faršo ar pačios sumalame mėsos, vaikai atsidūsta: ir vėl tie kotletai…
Teko išgirsti tokį atodūsį? Ar net priekaištą?
Pabandykime paįvairinti maltos mėsos „temą“.

Virti kiaušiniai su faršu

Patiekalui pagaminti reikės pusės kilogramo maltos mėsos, 50 g sūrio, 3 kiaušinių, pomidoro, svogūno, druskos, maltų pipirų, čiobrelių, miltų.
Kiaušinius reikia išvirti kietai, juos supjaustyti griežinėliais. Į faršą reikia sudėti sutarkuotus svogūną, sūrį, pomidorą, įberti truputį druskos, maltų pipirų, įpjaustyti čiobrelių.
Gautą masę gerai išmaišyti ir padalinti į aštuonias dalis.
Iš kiekvienos padaryti po kotletą, kurio vieną  pusę pavolioti miltuose. Ant keturių kotletų pusių uždėti kiaušinio griežinėlius, juos uždengti kitomis kotleto pusėmis. Kepti gerai įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.

Svogūnų laiškai su faršu

Patiekalui pagaminti reikės pusės kilogramo maltos mėsos, pluoštelio svogūnų laiškų, aliejaus, 2 kiaušinių, šaukštelio miltų, maltų pipirų, druskos, raudonųjų pipirų, čiobrelių.
Faršą reikia sudėti į keptuvę arba puodą, įpilti aliejaus, pridėti pjaustytų svogūnų laiškų, druskos, įpilti 3–4 šaukštus vandens.
Išmaišyti, troškinti pamaišant.
Po 10 min. įberti raudonųjų pipirų (jei mėgstate), sukrėsti į skardą, apibarstyti čiobreliais, pipirais ir kepti apie 10 min. Po to patiekalą reikia apipilti kiaušinių plakiniu, kurį paruošite iš kiaušinių, miltų, druskos, trupučio vandens.
Kepti, kol sukrekės. Patiekti su žaliomis salotomis, grietine.

Faršas su rūgštynėmis

Patiekalui pagaminti reikės pusės kilogramo faršo, svogūno, pusės stiklinės aliejaus, ketvirčio stiklinės ryžių, druskos, pipirų, poros saujų rūgštynių, petražolių lapų.
Rūgštynes reikia perrinkti, nuplauti, supjaustyti stambiomis juostomis. Į puodą sudėti faršą, supjaustytus svogūnus, nuplautus ryžius, maltus pipirus, rūgštynes, petražolių lapus, įpilti aliejaus ir apie stiklinę vandens. Išmaišyti ir užkaisti.
Patiekalą troškinti apie pusvalandį, nuolat pamaišant.
Jeigu patiekalas labai sutirštės, įpilti truputį karšto vandens. Į šį patiekalą tinka dėti grietinės ir česnako.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto