Užgavėnės jau lyg ir tapo prisiminimu, bet po sočių velykinių vaišių vėl norisi ko nors lengvesnio ir paprastesnio. O kas gali būti greičiau ir paprasčiau už blynus?
Šiandien siūlome jums pasigaminti nesaldžių blynų.
Aukštaitiški bulviniai blynai
Juos reikėtų pradėti gaminti iš vakaro. Užmaišykite miltinių blynų tešlą. Į ją dėkite miltų, kiaušinių, truputį druskos, šilto kefyro ar šilto vandens. Tešlą pernakt „parauginkite“, rytojaus dieną sumaišykite su šviežiais bulvių tarkiais. Skanaus!
Blynai su krabų lazdelėmis
Užmaišykite miltinių blynų tešlą, nedėkite cukraus. Galima įberti žuviai tinkamų prieskonių. Krabų lazdeles supjaustykite smulkiais gabaliukais, įmaišykite į tešlą ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose.
Vietoje miltinių blynų tešlos galite išbandyti ir kitokią tešlą: suplakite 4 kiaušinius, įdėkite 4 šaukštus krakmolo ir 4 šaukštus majonezo.
Makaronų blynai
Karštu vandeniu užpilkite greitai pagaminamus makaronus (vadinamąją kinišką sriubą). Dviem pakeliams makaronų imkite 3 kiaušinius, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio.
Dviem šaukštais imkite tešlą ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose.
atrodo gražiai ,o iš tikrųjų sintetinis produktas ir labai nesveikas. Krabų lazdelės ,o ypač kiniška sriuba ,tai iš vis nereiktų jos valgyti . verčiau išplakit kiaušinį ,įpilkit ,kad ir vandens jei pieno neturit ir iškepsit sveikesnius blynus.