
Nuotrauka iš redakcijos archyvo
Salotos su rūkyta višta
Joms pagaminti reikės 1 rūkytos vištos, 5 morkų, 5 svogūnų, baltos duonos arba batono, česnako, majonezo.
Rūkytą vištą supjaustykite gabaliukais, išrinkite kaulus. Baltą duoną supjaustykite kubeliais, pakepkite ir ištrinkite česnaku.
Atskirai pakepinkite tarkuotas morkas ir pjaustytus svogūnus.
Masę ataušinkite, sumaišykite su rūkyta vištiena ir majonezu.
Jeigu patiekalas atrodys per riebus, majonezo atsisakykite. Salotas patiekite su džiūvėsėliais.
Vegetariškas paštetas
Jam pagaminti reikės 2 galvučių česnako, 400 g brinzos (galite keisti varške ar varškės sūriu, tik reikės įberti druskos), 200 g sviesto, 200 g graikinių riešutų.
Produktus sumalkite, gerai ištrinkite su sviestu. Atšaldyti, įdėjus į formą. Prieš patiekdami iš jos išverskite į lėkštę. Valgykite su salotomis, duona.