***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** „Greiti“ valgiai iškylai į gamtą

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Susirengus iškylai į gamtą, daug galvos sukti nereikia, iškylaujant visi valgiai tampa skanūs ir sėkmingai nukeliauja į skrandį.

Ilgai negaištant prie viryklės ir panaudojus jau pagamintus pusfabrikačius, iškylai į gamtą galima pasigaminti ir kitoniškesnių patiekalų.


Skrudinti koldūnai

Nusipirkite kelis pakelius šaldytų koldūnų su mėsa. Puode gerai įkaitinkite didesnį kiekį aliejaus. Į jį porcijomis berkite neatšildytus koldūnus ir kepkite, kol jie apskrus ir perkeps. Svarbu koldūnų nesudeginti. 
Prie koldūnų į gamtą paruoškite padažo: lygiomis dalimis sumaišykite majonezo ir pomidorų padažo, pagardinkite pipirais, mėgiamais prieskoniais.


Plikyti sausainiai su kremu

Nusipirkite jau iškeptų plikytų sausainių. Atskirai išvirkite kondensuoto pieno su cukrumi arba nusipirkite jau paruošto – „Rududu“ pieno. Jį išsukite su pora šaukštų brendžio, šaukštu kakavos, trupučiu sviesto. Jo dėkite tiek, kiek norėsite padidinti kremo masę. 
Aštriu peiliu įpjaukite sausainio šoną, konditeriniu švirkštu įspauskite kremo. Taip paruošti sausainiai tinka viešėti ne tik gamtos sąlygomis, bet ir jaunimo pasisėdėjimams.


Žuvies piršteliai su totorišku padažu

Gerai įkaitinę aliejų iškepkite žuvies pirštelius. Padažui nulupkite ir smulkiai sukapokite raugintų arba marinuotų agurkų, šiek tiek nusunkite. Juos sumaišykite su majonezu, kurį paspalvinkite šaukštu kitu pomidorų padažo. 
Žuvies pirštelius kepkite prieš pat išvykstant ilsėtis, kad jie nesugestų.


Ant  grotelių kepti  kotletai

Nusipirkite maltos mėsos bei „Santa Maria“ prieskonių, skirtų maltai mėsai, tiksliau – graikiškai, itališkai ar lietuviškai gaminamiems kotletams iškepti. 
Prieskonius, kaip parašyta ant pakelio, sumaišykite su trupučiu vandens ar aliejaus ir išbrinkinkite. Tuomet prieskonius supilkite į mėsą, gerai išmaišykite, išminkykite.
Daugiau nieko į faršą dėti nereikia, nebent žiupsnį druskos. Tokiems kotletams iškepti nereikia nei kiaušinių, nei džiovinto pyrago. Svarbiausia, kad taip pagaminti kotletai nesubyra. Juos reikia kepti ant grotelių, po kuriomis – karštos žarijos.
Prie kotletų patiekite majonezo ir pomidorų padažo, gruziniško tkemali ar tiesiog paprasčiausio pomidorų padažo, skirto šašlykams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto