***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Idėjos pasninko laikui

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Pasninko balandėliai

Jiems pagaminti reikės nedidelio kopūsto – jį apšutinkite verdančiame vandenyje ir išaižykite atskirais lapais; 3 didelių bulvių ir 250 g pievagrybių – tai kartu išvirkite. Vieno didelio svogūno – jį supjaustykite smulkiais kubeliais.
Neišpilkite nei kopūstų, nei grybų nuoviro.
Sugrūskite ar sumalkite karštas bulves, o pievagrybius susmulkinkite. Sumaišykite bulves, grybus ir svogūnus, pasūdykite, įdėkite pipirų.
Tokį įdarą vyniokite į kopūsto lapą ir apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose.
Balandėlius perkelkite į puodą, užpilkite trupučiu kopūstų ir grybų nuoviro, patroškinkite iki suminkštės kopūsto lapai.
Tuose pačiuose riebaluose, kur apkepėte balandėlius, pakepinkite 2–3 šaukštus pomidorų padažo, įberkite truputį miltų, įpilkite kopūstų ir grybų sultinio. Padažą užpilkite ant balandėlių. Patiekalą galite apibarstyti žalumynais.


Pasninko troškinys

Šio valgio proporcijos – neapibrėžtos. Su aliejumi pakepinkite nepjaustytų pievagrybių, suberkite pakelį ar pusę šaldytų šparaginių pupelių, įdėkite didelį žiedais supjaustytą svogūną.
Kai daržovės išsitroškins, supilkite skardinę raudonųjų pupelių (galima ir be skysčio, nes jis patamsina troškinį). Baigus troškinti į patiekalą suberkite kelias smulkiai kapotas česnako skilteles, pagal skonį – druskos ir pipirų.


Pasninko makaronai

Pirmas variantas. Į verdantį vandenį gausiai pripjaustykite svogūnų ir morkų. Kai daržovės suminkštės, suberkite makaronus – nesvarbu, pirktus ar naminius. Išvirkite. Sriubą skaninkite žalumynais – bent jau svogūnų laiškais, pagal skonį – druska, pipirais, sriubos prieskoniais.
Sriubą reikėtų suvalgyti iškart, nepaliekant kitai dienai, nes makaronai ištiš ir sriuba nekels apetito.
Antras variantas. Išvirkite makaronus, sudėkite juos į keptuvę, kurioje yra truputis įkaitinto aliejaus. Paruoškite alyvuoges – jas supjaustykite ir suberkite į makaronus, galite įpilti šiek tiek alyvuogių marinato. Įdėkite pomidorų padažo ir smulkinto česnako.
Jei leidžia principai – paskaninkite sviestu ir tarkuotu sūriu. Tik toks pagardintas patiekalas jau nebebus pasninko valgis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto