***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Įprasti patiekalai – tik šiek tiek kitaip

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Kopūstų ir mėsos apkepas

Į riebalais išteptą skardą sudėkite 400 g smulkiai supjaustytų kopūstų. Nuplaukite 100–200 g ryžių ir juos suberkite ant kopūstų. Tuomet užpilkite dalį užpilo, kurį gaminkite taip: 300 g grietinės sumaišykite su 2–3 valgomaisiais šaukštais pomidorų padažo, 1–1,5 stiklinės vandens, įberkite druskos, pipirų.
Ant ryžių ir užpilo dėkite paruošto faršo: pasūdyto, pagardinto prieskoniais ir svogūnais. Išlyginkite ir užpilkite likusiu užpilu.
Kepkite gerai – iki 220 laipsnių karščio – įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Šis apkepas savo skoniu primins balandėlius, tačiau jį ruošdami sugaišite gerokai mažiau laiko.


Kiaulienos „dešrelės“

Kiaulienos karbonadą gerai išmuškite, truputį pasūdykite, paskaninkite prieskoniais.
Paruoškite įdarą: sutarkuokite sūrį, šiaudeliais supjaustykite rūkytą kumpį, įpjaustykite žalumynų.
Įdarą dėkite ant karbonado, gražiai susukite – padarykite „dešrelę“. Galite persmeigti šakaliuku.
„Dešreles“ apkepkite, dėkite į puodą, apdėkite prieš tai truputį apkeptomis bulvėmis ir, užpylę padažu, ištroškinkite.
Padažui apkepkite truputį grybų, dėkite pomidorų padažo ir sultinio. Baigdami troškinti galite valgį sutirštinti trupučiu miltų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto