***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Jei į svečius užeitų vegetaras…

Galima ir be svečių, kuriuos ne bet kuo pavaišintum. Medikai teigia, kad mėsa taip pat nevertėtų piktnaudžiauti. Tad šiandien siūlome jums kelis vegetariškų patiekalų receptus. Gal pravers?


Pikantiški ryžiai

Stiklinė ryžių, 0,5 kg bulvių, 2–3 morkos, 2 česnako skiltelės, 1–2 svogūnai, 2 valgomieji šaukštai razinų, 5 graikiniai riešutai, 100 g aliejaus, 1 didelė paprika, druskos, pipirų.
Svogūnus, morkas, papriką supjaustome kubeliais ir vos pakepiname su augaliniu aliejumi. Bulves supjaustome skridinėliais (0,5 cm storio), išklojame jais aliejumi išteptą puodo dugną ir šonus. Suberiame nuplautus ir su susmulkintais graikiniais riešutais, daržovėmis bei razinomis sumaišytus ryžius, įpilame 0,4–0,5 litro pasaldyto vandens, uždengiame dangčiu ir valandą troškiname ant labai silpnos ugnies.


Daržovių kotletai

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

100 g konservuotų žaliųjų žirnelių ir kukurūzų, 4 valgomieji šaukštai miltų, 3 kiaušiniai, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio (kietesnio), aliejaus kepti, druskos, pipirų.

Žirnelius ir kukurūzus, su miltais išplaktus kiaušinius ir pusę kiekio tarkuoto sūrio sumaišome bei pasūdome.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi, šaukštu nedidelėmis porcijomis (kaip blynus) sudedame gautą masę, apkepame iš abiejų pusių po 2–3 minutes. Iškepus užbarstome tarkuoto sūrio ir pipirų.


Švilpikai

4–5 virtos bulvės, pakelis varškės, 1–2 kiaušiniai, 4 valgomieji šaukštai miltų, druskos.
Padažui: šaukštas sviesto, 2–3 šaukštai grietinės, svogūnas, žiupsnelis kmynų.
Bulves ir varškę permalti mėsmale, sudėti miltus, kiaušinius, druskos ir suminkyti tešlą. Į verdantį pasūdytą vandenį sudėti suformuotus švilpikus (kukulius).
Svogūnus su kmynais pakepinti su sviestu iki gelsvumo, įdėti grietinės, pavirinti ir šiuo padažu apipilti išvirtus švilpikus.


Kepsnys iš kopūstų

250 g kopūstų, kiaušinis, džiūvėsėlių, riebalų, druskos, 20 g sviesto.
Vidutinio dydžio kietą kopūsto galvą perpjauti pusiau ir apvirti pasūdytame vandenyje. Ataušus supjaustyti išilgai maždaug piršto storio riekutėmis. Jas apvolioti kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir kepti, kol pagels. Užpilti ištirpintu sviestu arba pomidorų padažu. Valgyti su bulvėmis.\


Įdaryti pyragėliai

Tešlai: 2 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės pieno, arbatinis šaukštelis mielių, druskos.
Įdarui: 0,5 kg virtų bulvių, 100 g varškės, 3 šaukštai cukraus, kiaušinis, prieskonių (mėtų).
Tešlą suminkyti, iškočioti. Įdarui bulves sutrinti, suberti cukrų ir maišant truputį pakaitinti. Į atvėsusią masę įmaišyti pertrintą varškę, prieskonius ir gerai išsukti.
Stikline išspausti skritulėlius, uždėti įdaro ir užspausti kraštelius.
Pyragėlius kepti orkaitėje, kol pagels. Valgyti karštus, galima su padažu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto