***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Keli patiekalai iš žuvies

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dažniausiai žuvį kepame apvolioję jos gabalėlius miltuose. Siūlome pabandyti pasigaminti žuvies šiek tiek kitaip.


Kepta žuvis su žalumynais

Menkės filė supjaustykite gabalėliais ir labai rūpestingai juos aptepkite suminkštintu sviestu. Sumaišykite druską, pipirus, žalumynus (pavyzdžiui, raudonėlį ar kokią kitą jūsų mėgstamą prieskoninę žolę) ir šiame mišinyje apvoliokite menkę.
Išdėliokite žuvį skardoje, kiekvieną gabalėlį pridenkite citrinos griežinėliu. Dėkite kepti į 200 laipsnių orkaitę, kepkite 15–20 min.


Originaliai iškepta žuvis

Originalumo šiam patiekalui suteiks netradicinė paniruotė: džiūvėsėlius arba miltus sumaišykite su smulkintomis petražolėmis ir aguonomis. Suplakite kiaušinį, jame pamirkykite žuvies gabalėlius, po to – paniravimui paruoštame mišinyje. Įkaitintame aliejuje kepkite, kol apskrus.


Menkė su daržovėmis

Reikės: 4 gabalų menkės filė, 400 g pomidorių savose sultyse, 0,5 stiklinės alyvuogių, 2  šaukštų baltojo sauso vyno, 1–2 paprikų, aliejaus, druskos, pipirų.
Papriką supjaustykite juostelėmis, apkepkite su aliejumi iki suminkštės. Žuvies gabalėlius sudėkite į skardą, pabarstykite druska, maltais pipirais, ant viršaus dėkite pomidorus, alyvuoges, apkeptas paprikas. Visa tai apšlakstykite baltuoju vynu. Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto