SANTARVĖS virtuvėlė: „Krieninė“ sriuba

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

„Krieninė“ sriuba. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Šį kartą atėjo mano eilė pasidalinti savo receptu. Atėjus vasarai vis dažniau verdu sriubas, todėl noriu pasidalinti keletą kartų jau išbandytu nauju sriubos receptu. Šiai sriubai tikslaus recepto nėra, viską dedu iš akies, kiek tuo metu man atrodo reikalinga.

Jums reikės:
3–4 morkų,
2 svogūnų,
rūkytos dešros „barankos“,
1 stiklainiuko (užtenka 195 g) baltų krienų su citrina (galima rasti „Maximoje“),
5–7 bulvių,
kelių lauro lapų,
pipirų,
druskos,
aliejaus.

Paruošimas:
Į puodą įpilti vandens, sudėti supjaustytas bulves. Rūkytą dešrą perpjauti išilgai 2 kartus ir supjaustyti kubeliais. Morkas sutarkuoti, svogūnus nestambiai supjaustyti. Aliejuje pakepinti dešrą kartu su svogūnais ir morkomis. Pakepinus viską sudėti į paruoštą puodą su bulvėmis. Sriubą virti tol, kol išvirs bulvės. Baigdami virti į puodą sudedame krienus su citrina, įmetame lauro lapų, įberiame pipirų, druskos. Viską išmaišome ir išjungiame viryklę. Sriubą galima paskaninti grietine.

Skanaus!
Lina

Lina. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto