***SANTARVĖS virtuvėlė:*** „Kukurūznikas“ – greita ir skanu

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Kukurūzniko gaminimas užims apie dvidešimt minučių. Nuotrauka iš asmeninio albumo

„Kukurūznikas“

Kaip ir daugeliui mamų, man dažnai tenka šeimininkauti virtuvėje. Esu tradicinė – virtuvinė mama, kuri kasdien gamina maistą savo gausiai šeimai. Jokių pusgaminių nepripažįstame. Tad tenka gaminti daug, nes visi mėgstame skaniai pavalgyti. Galėtume prisitaikyti net šūkį: „Gaminame ir valgome namuose“.
Į saldumynus irgi žiūrime teigiamai. Norėčiau pasiūlyti pasigaminti labai paprastą ir greitai paruošiamą „Kukurūzniką“. Nepasitaikė nė vieno, kuriam būtų nepatikę. Tai užims apie dvidešimt minučių:

Kaitiname ant silpnos ugnies tol, kol viskas tampa vientisa mase. Nuotrauka iš asmeninio albumo

– 2 pak. kukurūzų (geriausiai tinka „Aha“);

– 1 pak. 82 % sviesto;

– 5 pak. irisų (geriausiai tinka estiški „Kalev“ Toffee Classic).
Išsilupame saldainius (ilgiausiai trunkantis darbas), sudedame į nesvylantį puodą kartu su sviestu ir kaitiname ant silpnos ugnies tol, kol viskas tampa vientisa mase. Svarbiausia neperkaitinti, nes masė sukietės.
Tada nukeliame puodą ir suberiame kukurūzus. Viską gerai sumaišome ir supilame į sviestiniu poperiumi išklotą kepimo skardą. Šaltu vandeniu suvilgytomis rankomis palyginame ir suspaudžiame.
Sunkiausias momentas – viskas padaryta ir lyg būtų galima valgyti, bet reikia kantrybės. „Kukurūzniką“ reikia keletui valandų padėti šaltai ir laukti, kol visiškai atvės.
Skanaus!

Aiva

3 Atsakymai į “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** „Kukurūznikas“ – greita ir skanu”

  1. Kazys parašė:

    Nuo vaikystės mėgstu kukuruzus, o čia su irisais. Jaučiu jėga. Grįšiu namo reiks purtyt pačią, kad padarytų.

  2. Vida parašė:

    Puikus derinys. Savaitgalį pabandėm su vaikais pasidaryti, nežinau ar taip, bet visiems patiko. Galiu pasakyti, puikus ir greitas desertas namuose.

  3. Asta parašė:

    Ir kaip aš buvau pamiršusi šį skanėstą? Senokai begaminau jį. Ačiū, kad priminėt. Reik eit pirk irisiukų…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto