***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Manai – ne tik košei virti

Manų kruopų biskvitas tortui. Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Manų kruopos visuomet siejasi tik su manų koše, kuria dažniausiai visi buvo maitinami vaikystėje. Tačiau manų kruopos yra puikus produktas ir kitokiems valgiams pagaminti, pradedant sriuba ir baigiant kepiniais.

Itališka manų kruopų sriuba „Stračitela“

Sriubai išvirti reikės 3 kiaušinių, 3 ar 4 valgomųjų šaukštų manų kruopų, 3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, pusantro litro stipraus mėsos sultinio, pipirų, muskato riešuto, druskos.
Kiaušinius ištrinkite su manų kruopomis, sūriu, prieskoniais ir dideliu puodeliu praaušusio sultinio. Likusį sultinį užvirkite ir, po truputį maišydami, sudėkite manų kruopų masę. Sriubą virkite ant labai silpnos ugnies 4–5 minutes, reikia nuolat maišyti. Kad sriuba nesušoktų į gumulus, ją maišyti galima plaktuvu.

Manų kruopų paplotėliai

Jiems iškepti reikės pusės litro pieno, 2 valgomųjų šaukštų sviesto arba margarino, 125 g manų kruopų, 4 valgomųjų šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio, 1–2 kiaušinių, pipirų, muskato riešuto, druskos.
Pieną užvirinkite su sviestu, trupučiu druskos, pipirais ir muskato riešutu. Suberkite kruopas ir išvirkite tirštą manų košę. Nukelkite nuo ugnies, nuolat maišydami, įkulkite 2 kiaušinius ir suberkite 2 šaukštus sūrio. Atvėsinkite, po to iš košės drėgnomis rankomis formuokite apvalius arba kvadratinius paplotėlius, sudėkite į sviestu išteptą skardą, kiekvieną jų apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite. Paplotėlius tinka patiekti su pomidorų padažu, salotomis, daržovėmis.

Manų kruopų blynai

Juos labai gerai kepti tuomet, kai lieka nesuvalgytos manų košės. Blynams iškepti reikia manų košės, išvirtos iš 200 g manų kruopų, 1,5 stiklinės pieno. Į košę įkulkite 5 kiaušinius, įberkite truputį cukraus. Gerai išmaišę suformuokite paplotėlius, juos pavoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus.

Manų kruopų biskvitas tortui

Jam iškepti reikės 2 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus, 100 g sviesto (margarino) arba 1 stiklinės grietinės, 1 stiklinės manų kruopų, 1 stiklinės miltų, 1 šaukštelio sodos.
Visus produktus gerai ištrinti. Į miltus taip pat galima įberti aguonų arba kakavos – turėsite kitokio skonio biskvitą. Jį perpjaukite į kelias arba dvi dalis, pertepkite mėgstamu kremu: grietinės su cukrumi, sviestiniu arba kitokiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto