***SANTARVĖS virtuvėlė***: Minkšta ir sultinga vištienos filė

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Paprastai vištienos filė kepsnys būna sausokas. Reikia jį „apsaugoti“.

Vištienos filė iškepus dažniausiai tampa labai sausa. Kartą nusipirkau mažosios vištienos filė (buvo labai patraukli akcija) ir galvoju, ką čia su ja padarius. Nutariau užmarinuoti ir kitą dieną kepti keptuvėje. Pirmą kartą visko, ko turėjau, dėjau iš akies. Prisiminusi kinų virtuvės patirtį, į marinatą įbėriau krakmolo – jis neleidžia ištekėti sultims.
Filė gabaliukai be jokios paniruotės iškepė puikiai – svarbu, greitai ir mėsa buvo minkšta bei sultinga.
Kitą kartą elgiausi protingiau: pabandžiau viską sudėti pagal proporcijas. Pabandykite ir jūs. Gal patiks.
Kilogramui vištienos filė reikės tokio marinato:
Po valgomąjį šaukštą: majonezo, garstyčių (tyrės, o ne miltelių), aliejaus, pomidorų padažo, balzaminio acto, sojų padažo.
Didelį šaukštą (su kaupu) ar net du – bulvių krakmolo.
Dar reikia šiek tiek druskos (nepersistenkite) ir mėgstamų prieskonių. Kas mėgsta aštriau – aštriosios paprikos, kas ne – saldžiosios miltelių ar ko nors kito.
Filė gabalėlius nuplauti, nusausinti, sudėti į indą ir gerai apvolioti marinate. Palikti šaldytuve bent jau nakčiai. (Kai kepiau po dviejų parų, kepsniukai buvo nepaprastai skaniai užsimarinavę…)
Kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus, tik neilgai, nes iškepa greitai, o ilgai kaitinat sausėja.
Galvoju, kad reikėtų išbandyti tokį receptą ir iškyloj – ant grotelių pakaitinti, tik vis neprisiruošiu. Ir orai nedėkingi tokiam eksperimentui.

Audronė

One Reply to “***SANTARVĖS virtuvėlė***: Minkšta ir sultinga vištienos filė”

  1. Gintarė parašė:

    Va čia tai fantastika :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto