***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Naujųjų stalui – gardžiai ir nesudėtingai

Nors Kalėdos jau praėjo, per Naujuosius vis tik dar susėsime prie vaišių stalo. Štai pora receptų, kaip daug nevargstant pagaminti skanių patiekalų.

Vištienos maltiniai su grybais

Šiam valgiui paruošti sumalkite vieną ar dvi vištų krūtinėles – žiūrint, kiek bus valgytojų. Į mėsos masę įmuškite kiaušinį, įberkite džiūvėsėlių arba įminkykite piene išmirkytą sužiedėjusią bandelę ar riekę dvi baltos duonos. Įberkite mėgstamų prieskonių, druskos. Masę labai gerai išminkykite.
Įdarui labai smulkiai supjaustykite pievagrybius, juos pakepkite su sviestu, jei norite, galite įberti kapoto svogūno. Kai grybai perkeps, juos ataušinkite ir nuvarvinkite.
Iš vištienos masės formuokite nedidelius maltinius, į juos įdėdami grybų įdaro. Maltinius pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite su sviestu, tačiau žiūrėkite, kad šis nedegtų. Jeigu sviesto vartoti nenorite, jį pakeiskite kokybišku alyvuogių aliejumi, tinkamu kepti.

Kepenėlių kroketai

Jiems iškepti reikės maždaug pusės kilogramo vištienos kepenėlių, dviejų ar trijų su sviestu pakepintų svogūnų, gabalėlio šviežios šoninės be odelės arba dviejų vištienos šlaunelių mėsos (odelės lupti nereikia), kiaušinio, džiūvėsėlių, druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.
Kepenėles pamirkykite šaltame vandenyje, nuplikykite ir sumalkite kartu su kiauliena arba vištiena bei keptais svogūnais. Suberkite prieskonius, druską, gerai išmaišykite. Jeigu masė per skysta – įberkite džiūvėsėlių.
Iš masės darykite pailgus kroketus ir kepkite gerai įkaitintuose riebaluose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto