
Asmeninio archyvo nuotrauka
2 porcijos reikės
• Fermentinio sūrio „Džiugas“ 60 g
• Salotų 50 g
• Rūkytos paukštienos 40 g
• Juodųjų alyvuogių be kauliukų 20 g
• Šviežių agurkų 40 g
• Graikinių riešutų 20 g
• Violetinio svogūno 10 g
• Raudonosios paprikos 20 g
Padažui:
• Citrinos sulčių 2 šaukštai
• Cukraus 1 šaukštelis
• Druskos pagal skonį
• Aliejaus 2 šaukštai
• Kario, juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
„Aisbergo“ arba lapines salotas suplėšome. Pjaustome papriką, agurką, paukštieną, svogūną ir alyvuoges. Smulkiname graikinius riešutus. Paruoštas salotas apšlakstome citrinų padažu: citrinos sultis, medų arba cukrų, druską, kvepiančiuosius ir karčiuosius pipirus, karį ir aliejų išsukame iki vienalytės konsistencijos.
Krepšeliui sūrį sutarkuojame smulkia tarka, dedame ant kepimo popieriaus apskritimu, pabarstome kariu ir sezamo grūdeliais. Kepame orkaitėje 4–6 min. 170–180ºC temperatūroje, kol sūris pasidaro auksinės spalvos. Puodelį ar stiklinę apverčiame aukštyn dugnu. Karštą sūrį apverčiame ant puodelio ir palengva nuimame popierių.
Palaikome, kol atauš ir sustings. Jį aprišame blanširuotu poro lapu. Į sūrio krepšelį dedamos jau pastovėjusios su padažu salotos.
Galite eksperimentuoti ir su kitokiomis mėgstamomis daržovėmis ar kitais produktais.
Vaida Svirušytė
Labai skaniai atrodo. O jau tas nuostabus sūris Džiugas.