Sveiki, „Santarvės“ virtuvėlės lankytojai…
Susigundžiau pabandyti išsivirti pienių midaus. Savo patirtimi noriu pasidalinti ir su Jumis.
Maždaug 1 litrui pienių midaus pagaminti reikia: 300 g pienių žiedų (surinktų švarioje aplinkoje ir būtinai be kotelių, kad gaminys nebūtų kartus!); 1 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės, 1 litro vandens.
Taigi, pirmiausia pienių žiedai be kotelių pamirkomi vandenyje, nuplaunami, dedami į sietelį, nuvarvinamas vanduo.
Sudedami į puodą, užpilama švariu vandeniu ir verdama valandą ant nestiprios ugnies.
Tada viralas paliekamas 12 valandų, kad pienės skysčiui „atiduotų“ visas savo geriausias medžiagas.
Po tų 12 valandų pienės nusunkiamos. Naudosime skystį. Į jį suberiamas cukrus, citrinos žievelė ir sultys. Kartkartėmis pamaišant midus ant nedidelės ugnies verdamas nuo valandos iki 2, o išviręs supilstomas į norimo dydžio švarius stiklainiukus ar buteliukus.
Pagal šį receptą išvirto gaminio konsistencija ne visai kaip medaus, tad pavadinau jį midumi. Skonis – mmmmmmm!!!
Neringa
Kiek cukraus reikia deti i pieniu nuovira?
Mes įsidedam keletą šaukštelių į vandenį ir vartojam kai norisi kažko gaivaus. Dar galima ant blynų užsidėti. Pienių midus yra panašiai kaip sirupas, tik tiek, kad be dažiklių ir jo skonis toks geras. Netikėjau, kad bus toks fainas.:)
kur ir kaip naudoti šį gaminį.
1 kg
Kiek cukraus reikia deti….?