
Fantastinio skonio pyragas. Lengvas, ne per saldus ir labai moteriškas.
Tešlai reikia:
150 g sviesto,
120 g cukraus,
2 kiaušinių,
2 stiklinių miltų (320 g),
1/2 šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui reikia:
4 kiaušinių,
200 g cukraus,
2 šaukštų aliejaus (naudojau alyvuogių),
800 g varškės (naudojau 5 proc. riebumo „Alpenrose“ – ideali tokio tipo pyragams, nes beveik be gumuliukų, kreminė),
200 ml pieno,
pakelio D. Oetker vanilinio pudingo,
pakelio D. Oetker grietinėlės skonio pudingo (negavau, naudojau du vanilinius – puikiai tiko).
Gaminimas:
Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais ir padedame į šaldytuvą. Tešla turi būti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius ištriname su cukrumi ir aliejumi. Sudedame varškę ir gerai išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
Kitame inde pieną sumaišome su abiejų rūšių pudingais, supilame į varškės masę ir
išmaišome.
Įdaras turėtų būti gana skystas, kefyro konsistencijos.
Atsegamos kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi ir aplipdome tešla. Čia teks pasistengti, nes tešla linkusi juokauti: vos aplipdai vieną šoną – op, ir nučiuožia žemyn. Todėl ją skirstome taip, kad perliptų truputį ir per formos kraštus – kepdama vis tiek nučiuoš tiek, kiek jai reikės.
Supilame įdarą ir pašauname į 170 laipsnių karščio orkaitę. Po 15 min. karštį sumažiname iki 150 laipsnių. Kepame, kol pajudinus formą įdaras nebebanguos, taps tvirtas.
Mano senutėlėje orkaitėje kepė 50 minučių, dar dešimt minučių palaikiau išjungusi orkaitę.
Skanaus
Jolita Pocevičienė
Receptas įdėtas skirsnyje „Aktualijos”!!! Sakyčiau, tikrai aktualu. Tik keista, kad ne skirsnyje „Teisėtvarka”…
Kur čia aktualijos. Bene kažkas sapnuoja?
Koks fantastiškas pyragas. Šiandien bandysiu kept.
Koks fainutis. Reikės kepti :)