Kai pavasaris keliauja,
Tai gėles išbarsto saujom.
Šviečia pakelės, laukai,
Jų pilni visi takai.
Bent jau šito laukiame ir tikimės, vos nuplėšę paskutinės žiemos dienos lapelį savo kalendoriuose. Tik bėda, kad įprastai pavasaris pas mus neskuba taip, kaip mes lėktume jo pasitikti. Šie metai, atrodo, ne išimtis…
Dangumi parkeliauja paukščiai, iš šaligatvio plytelių tarpų išlindo skruzdės, parkelyje vėl lizdus suka varnos… Bet pavasariškos šilumos dar lyg ir mažoka. Dar vakarais norisi susisupti į antklodę, krist su šeima į lovą, apsikabinti arbatos puodelį ir dalintis dienos įspūdžiais… ir planuoti savaitgalį. Šiltą, šviesų ir pavasarišką…
Ech, realybė dažnai būna kitokia :) Savaitgaliai lietingi, vėjuoti, o ateinančiam lyg ir snaiges sinoptikai piešia…
Todėl šiandien Jums pasiūlysiu „Bulką su cinamonu“. Originalus pavadinimas būtų „Estiškas kringelis“!
Čia tiems, šiltiems, jaukiems ir jei ne šviesa, tai dar ne visai nepavasariškiems vakarams. Kada nereikia niekur skubėti, nesinori niekur lėkti… Kada bendraujame su savo šeima, turime laiko paskambinti senai matytai draugei, ar padėti vaikui ruošti namų darbus…
Raimonda

„Bulka su cinamonu“ (arba „Estiškas kringelis“). Nuotrauka iš asmeninio archyvo
„Bulka su cinamonu“ (arba „Estiškas kringelis“)
Reikia: 120 ml šilto pieno, 2 valg. šaukštų cukraus, 1 kiaušinio, 50 g sviesto, žiupsnelio druskos, sausų mielių, 350 g miltų.
Aptepimui: 60 g sviesto, 2 valg. šaukštų cukraus, 2 arb. šaukštelių cinamono.
Ruošiame taip: į pašildytą pieną beriame cukrų ir druską, gerai išmaišome. Miltus sumaišome su mielėmis ir persijojame. Miltuose padarom skylutę, supilame plaktą kiaušinį, pieną, išlydytą ir atvėsusį sviestą. Tešlą gerai išminkome ir dedami šiltai pakilti.
Aptepti skirtą sviestą, cukrų, cinamoną dėjau į puodą, kuriame lydžiau sviestą tešlai, ir kartkartėmis pamaišydama išlydžiau.
Pakilusią tešlą iškočiojame maždaug iki 1 cm (!) storio, tepame cinamoninį sviestą ir vyniojame į tūtą. Aštriu peiliu pjauname ją pusiau išilgai, neįpjaudami iki galo. Piname kasą ir sujungiame galus.
Kepame orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Skanu su stikline pieno arba jogurtu.
Skanaus!
Kiekvieną penktadienį redakcijoje dirbantys kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.