***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Silkė – kasdieniška ir šventiška

Siūlome išbandyti kelis silkės patiekalų receptus. Gal kuris iš jų taps jūsų šeimos firminiu valgiu…

Silkė su grietine
Silkės filė (150 g) supjaustykite ruoželiais, kaip esame įpratę. Šiaudeliais supjaustykite obuolį ir svogūną. Marinuotą arba raugintą agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais.
Visus produktus atsargiai sumaišykite su trupučiu cukraus pasaldinta grietine.
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įpjaustykite žalumynų.

Su sviestu trinta silkė
Patiekalui pagaminti reikės 1 silkės, dviejų šaukštų sviesto, 1 didelio obuolio.
Silkę sukapokite labai smulkiais gabalėliais ir gerai ištrinkite su sviestu. Gautą masę dubenėlyje gerai išplakite medine mentele. Įberkite malto muskato riešuto.
Šio valgio skonį labai pagerins tarkuotas obuolys. Silkę su sviestu tepkite ant keptos duonos.

Senovinis silkės prakandas arba „Foršmakas“
Mėsmale sumalkite vieną silkę. Ištrinkite su 1–2 bulvėmis, 1 stikline grietinės, 50 g sūrio, 3 kiaušinių tryniais. Pipirų dėkite pagal skonį. Masę sudėkite į skardą, kepkite orkaitėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto