Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.
Mintys sukasi: ką skanaus pagaminti šeimai?.. Be to, dar ir mano eilė „pasireikšti“ „Santarvės“ virtuvėlėje.
Kadangi esu labiau „mėsėdė“, tai savaitgaliais stengiuosi gaminti ką nors iš mėsos. Juo labiau kad šeimyna – vyras ir sūnus – taip pat tam neprieštarauja, mėgsta „vyriškai“ pavalgyti :)
Dukrai sunkiau tarp mūsų, nes jos racione – lengvesni patiekalai, iš daržovių ir vaisių. Kadangi ji jau viešnia mūsų namuose, tai didelių pretenzijų nereiškia.
Nutariau – gaminsiu aštresnį patiekalą iš mėsos.
Suktinukams paruošti reikės:
Kiaulienos sprandinės;
Morkų;
Svogūnų,
Česnakų;
Garstyčių;
Obuolių sulčių (rūgštesnių);
Druskos, pipirų.
Sprandinę nuplaunu, nusausinu ir supjaustau kaip kepsniams. Mėsą išmušu, užberiu druskos, pipirų, smulkinto česnako. Kiekvieną mėsos ruošinį aptepu garstyčiomis. Uždedu šiaudeliais pjaustytų morkų ir svogūnų.
Ruošinius susuku į ritinėlius, persmeigiu mediniais smeigtukais ir sudedu į gilesnį indą. Viską užpilu obuolių sultimis ir palieku per naktį.
Po to sudedu į kepimo popieriumi ar folija išklotą skardą ir kepu, kol gražiai paskrunda.
Garnyrui šį kartą pasirinkau laukinius ryžius ir daržoves. Galima suktinukus patiekti ir su bulvėmis, čia jau kiekvienas renkasi pagal savo skonį.
Mūsų šeimos šventės be mėsos suktinukų neapsieina, galima sakyti, jie jau tapę tradiciniai, tik kaskart keičiu įdarą.
Garstyčios suktinukams suteikia ypatingą skonį, siūlau pabandyti. Neapsiriksite.
Skanaus!
Laimutė
pakepinkite tuos svogunus su morkomis ir bus skanu:)
Neblogi,bet skonį gadina viduje esantis svogūnas, sekantį kartą nedėsiu.
Atrodo skaniai, reikes kada nors pabandyti, gal baliukui tiks.