Patiekalas gali tikti ir tiems, kurie vengia mėsos, ir tiems, kurie nesilaiko pasninko – viskas priklausys nuo ingredientų.
Reikės: 15 žalių bulvių, 5 virtų bulvių, 2 šaukštų miltų, kiaušinio, druskos, pipirų, dubenėlio raugintų kopūstų, svogūno, riebalų.
Paruošimas: žalias bulves reikia sutarkuoti ir truputėlį nuspausti, kad masė nebūtų skysta. Įdėti virtų sugrūstų bulvių, įmušti kiaušinį, įberti miltų, druskos, pipirų ir gerai išmaišyti.
Į riebalais išteptą skardą dėti sluoksnį bulvių masės, ant jos – troškintus su svogūnu ir riebalais kopūstus ir vėl bulvių masę. Viršutinis bulvių sluoksnis turi būti plonesnis už apatinį.
Į bulvių masę galima dėti smulkinto kumpio, sūrio, grybų, rūkytos dešros, įvairesnių prieskonių. Aplieti riebalais ir orkaitėje kepti apie valandą.