***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Užkandžiai Atvelykio stalui

Kopūstų lapų suktiniai
Nedidelę kopūsto galvą paruoškite kaip balandėliams – pavirkite vandenyje, išskaidykite po lapą, išpjaustykite storąsias gyslas.
Įdarui burokų trintuve sutarkuokite morkas, įspauskite česnako, įberkite maltų raudonųjų pipirų. Morkas įsukite į kopūstų lapus ir sudėkite į dubenį. Paruoškite marinatą – aliejaus, truputį vandens ir acto gerai išplakite su druska ir cukrumi. Visko dėkite pagal savo skonį. Užpilą pilkite ant kopūstų suktinių, kad šie pasimarinuotų.
Kopūstų suktinius galite tiekti kaip garnyrą prie mėsiškų patiekalų. Suktinius galima gaminti ir iš Pekino kopūsto, tik atsargiau reiktų jį kaitinti verdančiame vandenyje.

Pikantiški salotų lapai
Patiekalui pagaminti nusipirkite salotų su didesniais lapais. Jas nuplaukite, išskaidykite po vieną, išpjaukite storesnę gyslą. Iš lygiomis dalimis paimto fermentinio sūrio ir kiaušinių paruoškite pikantišką mišrainę, įberkite pjaustyto česnako, įdėkite majonezo.
Pikantiškas salotas įsukite į salotų lapą. Suktinukus dėkite į lėkštę. Kiekvieną suktinuką patepkite rausvuoju majonezu ir apibarstykite graikiniais riešutais.

Menkių kepenėlėmis farširuoti kiaušiniai
Nusipirkite dėžutę menkių kepenėlių. Kietai išvirkite kiaušinius. Trynius gerai ištrinkite su menkių kepenėlėmis ir majonezu. Paragaukite – gal norėsite įberti prieskonių. Masę konditeriniu švirkštu įspauskite į baltymų puseles (galima  sudėti ir arbatiniu šaukšteliu).
Puoškite žalumynais, alyvuoge arba baltyminiais ikrais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto