***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Varškės pyragas

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu [email protected] arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Varškės pyragas. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Šiam pyragui reikia:
600 g varškės,
150 g kvietinių miltų,
150 g cukraus,
100 g sviesto,
pusės stiklinės grietinėlės,
3 šaukštų manų kruopų,
3 kiaušinių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
2 šaukštų citrinos žievelių,
pagal skonį cinamono, razinų,
3 šaukštų grietinės.

Kristina siūlo varškės pyragą valgyti su spanguolių uogiene arba pertrintomis braškėmis ir kiviais. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Manus užpilkite grietinėle ir palaikykite apie pusvalandį, kad išbrinktų. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Varškę ištrinkite su tryniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos žievelėmis, cinamonu ir tarkuotu sviestu.
Tada sukrėskite išbrinkusius manus, įdėkite grietinės, suberkite miltus, razinas ir išmaišykite.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir, atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų, įmaišykite į varškės masę.
Masę supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45–50 minučių (ar pyragas iškepė, sužinosite įbedusi medinį iešmelį).
Iškepusį pyragą dar šiek tiek palaikykite orkaitėje. Galima valgyti su spanguolių uogiene arba pertrintomis braškėmis ir kiviais. Mėgstantys cinamoną juo gali gausiau paskaninti savo kepinį.
Skanaus!

Kristina Kiubytė

3 Atsakymai į “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Varškės pyragas”

  1. Živilė parašė:

    Jau vien pažiūrėjus – matosi, kad skanus pyragas. Bėgu kepti ;)

  2. Ingrida parašė:

    Kepiau varškės pyragą pagal Jūsų receptą, labai gerai pasisekė. Jei turite dar kokiu receptų prašyčiau pasidalinti. Ačiū Jums. P.S. Labai gražiai atrodote.

  3. Ona parašė:

    Miela Kristina, dėkoju už šį skanų pyrago receptuką. Kepiau, patiko ne tik man, bet ir visai šeimynai, kaipmat suvalgėme :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto