Vasarą nesinori daug laiko praleisti prie viryklės, o valgį gaminti vis tiek reikia. Vieni greičiausiai pagaminamų valgių – patiekalai iš kiaušinių. Jie – sotūs, tinka su gausiai vasarą derančiais žalumynais.
Kiaušiniai su čili pipirais
Šis patiekalas – aštrumų mėgėjams. Patiekalui pagaminti reikės 2 stiklinių kapotų žaliųjų čili pipirų, 200 g tarkuoto aštraus fermentinio sūrio, 8 plaktų kiaušinių, druskos ir pipirų, pusės stiklinės neriebios grietinėlės.
Pipirus išdėliokite nepridegančioje skardoje. Apibarstykite sūriu. Su grietinėle, pipirais ir druska išplaktus kiaušinius užliekite ant sūrio ir pipirų. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 30 minučių.
Ištraukę iš orkaitės leiskite truputį pastovėti, tuomet išverskite, supjaustykite kvadratėliais ir pa-tiekite.
Pabandykite paeksperimentuoti: galbūt taip paruošti kiaušiniai tiks ir su saldžiąja paprika.
Kapoti kiaušiniai su žalumynais
Kietai išvirkite 8 ar 10 kiaušinių, supjaustykite gerą saują svogūnų laiškų. Juos sumaišykite su kapotais kiaušiniais, 6 šaukštais majonezo, šaukštu neaštrių garstyčių, 1 šaukštu kapotų petražolių. Pasūdykite, įberkite pipirų. Masę prieš patiekdami palaikykite šaldytuve. Valgykite su skrebučiais arba krekeriais.
Žydiška kiaušinienė
Labai smulkiai supjaustykite svogūno galvą. Svogūnus pakepinkite su aliejumi ir trupučiu sviesto. Keturis kiaušinius labai gerai išplakite, būtinai įberkite aštresnių prieskonių – kajeno pipirų, druskos ir juodųjų pipirų – pagal skonį. Plaktus kiaušinius užliekite ant svogūnų, kepkite pirma iš vienos pusės, po to – iš kitos. Valgykite šiltą.