***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Žiemiškos variacijos: kepiniai iš kopūstų

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Dar nepamiršome gero pasibuvimo virtuvėje? Šventės, rodos, buvo tik vakar, tad šeimininkavimas nekelia didelio entuziazmo. Ir patiekalai, atrodo, visi nusibodę…

Kai norėsite ko nors naujesnio, išbandykite šiuos receptus.


„Tortas“ iš raugintų kopūstų

Jam pagaminti reikės: 300 g miltų, 150 g atšaldyto sviesto,  6 kiaušinių, 700 g raugintų kopūstų, 250 g virtos arba keptos šoninės, 150 g saliami dešros, 150 g rūkytos kiaulienos, 300 g grietinės, 100 g pieno, druskos, maltų pipirų, jei turite – svogūnų laiškų.
Iš miltų, sviesto, 1 kiaušinio, 3-4 šaukštų šalto vandens, trupučio druskos suminkykite tešlą. Ją 30 min. įdėkite į šaldytuvą. Kepimo formą patepkite riebalais. Iškočiokite tešlą ir įdėkite į formą, palikite kraštelius.
Raugintus kopūstus nuplaukite, nuspauskite, dar pasmulkinkite. Šoninę, saliami ir rūkytą kiaulieną supjaustykite gabaliukais. Ant tešlos sudėkite dalį kopūstų, berkite mėsą, ant viršaus vėl klokite kopūstus. Paruoškite užpilą – grietinę, pieną ir kiaušinius suplakite, įberkite druskos, pipirų ir užliekite „tortą“.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35-45 minutes. Prieš patiekdami, apibarstykite svogūnų laiškais. Šis valgis – labai kaloringas ir sotus. Tad žiemos nuotaikoms ir sušalusiam kūnui tiks. Netikėtiems svečiams taip pat turėtų būti įdomu.


Pikantiškas kopūstų apkepas

Patiekalui pagaminti reikės: 400 g baltagūžio kopūsto, 200 g grūdėtos duonos, 100 g fermentinio sūrio, 200 g daržovių sultinio, trupučio kmynų, pjaustytų petražolių, druskos.
Kopūstus susmulkinkite ir pavirkite lengvai pasūdytame vandenyje apie 30 min. Atvėsinkite.
Į skardą dėkite riekelėmis pjaustytą grūdėtą duoną, pašlakstykite sultiniu.
Sūrį (truputį jo pasilikite patiekalui apiberti) sumaišykite su kopūstais ir sluoksniuokite su duona. Kiekvieną sluoksnį pasūdykite, užberkite kmynų, žalumynų, šlakstykite sultiniu.
Viršutinį sluoksnį apibarstykite sūriu. Kepkite apie 20 min. 200 laipsnių temperatūroje.

One Reply to “***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Žiemiškos variacijos: kepiniai iš kopūstų”

  1. .....:)) parašė:

    liuks receptukai,kam padekot?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto