***SANTARVĖS VIRTUVĖLĖ:*** Iš bulvių – ne tik cepelinai…

Nuotrauka iš redakcijos archyvo

Sicilietiškas bulvių pyragas

Išvirkite 1,3 kg bulvių su lupenomis. Maždaug 200 g gražios šoninės (gali būti ir šviežia, ir rūkyta) supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje iki dailiai apskrus. 
Maždaug stiklinę pieno ir 100 g sviesto pakaitinkite puode, sudėkite luptas dar šiltas bulves ir sutrinkite vienalytę košę.
Sudėkite kepintą šoninę, kapoto arba trinto česnako, 4 kiaušinius, 200 g tarkuoto parmezano sūrio, pjaustytos saliami dešros (kokias šešias riekutes).
Gerai išmaišykite. Skardą ištepkite sviestu, pabarstykite duonos trupiniais. Sukrėskite bulvių masę, viršų taip pat pabarstykite trupiniais ir kepkite ilgiau kaip valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros.
Prieš patiekdamos pyragą pabarstykite šviežiais kapotais čiobreliais. Valgykite šiltą arba atvėsusį.


Bulvių kotletai

Jiems pagaminti reikės apie pusės kilogramo bulvių. Jas apvirkite kokias 6 minutes, po to nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. 
Gabaliuką šoninės ir svogūno supjaustykite, apkepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus. Sukrėskite ant bulvių, įberkite dar šaukštą krakmolo, žalumynų, prieskonių.
Gerai išmaišę, bulvių tarkius šaukštu dėkite į gerai įkaitintus riebalus keptuvėje, šaukštu paformuokite apvalų kotletą ir kepkite kokias 20 minučių. Patiekite iš karto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto