***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Krizinis batonas

Jau penktadienis. Ir prieš akis dvi laisvos dienos, kai galime savo šeimą ar draugus palepinti skanesniais, išradingesniais ir daugiau laiko reikalaujančiais patiekalais. O gal ką nors domina paprastesnių valgių receptai, konservavimo gudrybės?
Visa tai tikimės sutalpinti į naują mūsų svetainės rubriką „SANTARVĖS virtuvėlė“.
Kol mažeikiškiai pagalvos, kokia kulinarine patirtimi verta pasidalyti viešai, rubriką „palaikyti“ nutarė redakcijoje dirbantys žmonės.
Kiekvieną penktadienį mūsų kolegos pristatys po vieną išbandytą valgių gaminimo receptą.
Laukiame ir Jūsų laiškų, patiekalų gamybos proceso aprašymų bei nuotraukų. Viską siųskite adresu info@santarve.lt arba tiesiog portalo viršuje paspaudę mygtuką „Atsiųsti naujieną“.

Krizinis batonas. Autoriaus nuotrauka

Krizinis  batonas

450 g miltų
50 ml vandens
200 ml pieno
šaukštelis druskos
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
4 g sausų mielių

 

Sigitas siūlo išsikepti šio paprasto ir skanaus kaimiško batono. Nuotrauka iš asmeninio archyvo

Į šiltą pieną įmaišome mieles ir cukrų, leidžiame šiek tiek pastovėti. Vandenį sumaišomei su druska ir aliejumi ir supilame į miltus, sudedame mielių mišinį ir užminkome tešlą.
Pastatome šiltai, kad tešla padvigubėtų. Tai užtrunka apie valandą. Perminkome tešlą, iškočiojame ploną lakštą ir susukame į volelį. Statome šiltai maždaug 20-čiai minučių.
Įkaitiname orkaitę iki 210 C. Į apatinę lentyną statome standartinę skardą, pilną vandens.
Kai vanduo įkaista, virš jo pašauname skardą su batonu ir kepame 15 min. Vėliau temperatūrą sumažiname iki 180˚ C, išleidžiame garus ir skardą su vandeniu išimame. Kepame dar 20 min.

Išėmę batoną aptepame sviestu ir paliekame, kad atvėstų.

P. S. Krizė bus nebaisi, jei turėsit naminės uogienės arba medaus ir nepatingėsit išsikepti šio paprasto ir skanaus kaimiško batono. Ypač šiuo kepiniu bus patenkinti vaikai.                               

 

One Reply to “***SANTARVĖS virtuvėlė:*** Krizinis batonas”

  1. dovile parašė:

    Puikus batonas, tik truputį pagerinau, įkūliau kiaušinių ir gavosi ne krizinis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto